Les xarxes socials tenen múltiples usos. Serveixen per compartir moments màgics amb les persones que et segueixen, publicar confessions i sincerar-se més que mai i també com arma de denúncia, contra totes aquelles coses que a un li poden semblar injustes. I precisament això últim és el que la periodista catalana del diari La Vanguardia i també reportera de Telecinco, a El programa de Ana Rosa Quintana, Mayka Navarro, ha fet en el seu compte de Twitter durant la tarda de dimarts 7 de setembre, quan el rellotge marcava les set i mitja de la tarda.
Una publicació, amb una fotografia inclosa, amb què la periodista experta en tema de successos mostra als seus seguidors el menjar que li han ofert en un conegut restaurant de l'aeroport de Barcelona. Una menjar que no ha estat del grat de la de Badalona, sinó tot el contrari. Prova d'això, el missatge que escriu juntament amb la publicació, deixant clar el seu profund malestar. Veure per creure. Mostrem la gran decepció de Mayka Navarro, a continuació. Abans, una foto seva en el programa matinal de la cadena pública catalana, TV3, Els Matins.
La periodista de Mediaset és molt activa a les seves xarxes socials, on poques vegades deixa ningú indiferent amb les publicacions que comparteix. Recentment la història s'ha tornat a repetir, per ensenyar al seu públic el que li han ofert en un local de l'aeroport. La catalana estava fent temps a l'espera que sortís el seu vol, i després de passar el control de seguretat va decidir apropar-se fins a un restaurant de la terminal u per berenar. Una experiència que Mayka segur no oblida, especialment pel que li van servir. La companya i amiga d'Ana Rosa Quintana es va demanar un entrepà de pernil jabugo. Encara que la sorpresa va arribar quan es disposava a menjar-se'l.
Com moltíssimes persones fan, abans de fer la primera mossegada Navarro va obrir l'entrepà per comprovar el que hi havia dins i assegurar-se que era potent. I és que si et demanes un entrepà de pernil t'esperes trobar molt pernil al seu interior, que per a alguna cosa t'ho demanes i pagues. Res més lluny de la realitat. Mayka va obrir l'entrepà i a més de no trobar-se el pa untat amb tomàquet, només amb una mica d'oli, es va trobar poquíssims talls de pernil jabugo, posats uns a sobre dels altres per donar més sensació de volum. A la periodista no se li escapa res i davant de l'ocorregut no va dubtar a fer una fotografia i compartir-la a les seves xarxes socials, molesta pel que li havien ofert. Parlem d'això:
"Tant pa i tan poc pernil", escriu Mayka Navarro en el seu compte de Twitter. Una publicació en la que també esmenta directament al restaurant al qual va anar, amb la intenció que reflexionin i canviïn l'estratègia a l'hora de servir entrepans als seus clients. I és que de sempre, menjar "pa amb pa" s'ha dit que és menjar de "ximples". Entrepà, ja que estem, pel que Mayka Navarro va pagar entorn als set euros aproximadament. No ho diem nosaltres a l'atzar, sinó que només fa falta entrar en la pàgina web del restaurant en qüestió per veure els preus que tenen els seus productes. Li va sortir una mica cara la broma.
"Quina classe de sacrilegi és aquest?", "Lamentable qualitat, no val la pena anar allà", "No tornis a aquest lloc, no és barat i posen poc pernil", "Quines rates" o "A sobre sense tomàquet". Aquests són alguns dels missatges que els usuaris de Twitter han fet arribar a la periodista, al·lucinats pel que li ha passat. Missatges entre els quals també hi ha fotos que diverses persones li han fet arribar a Mayka del que és un entrepà de pernil jabugo en condicions: una barra de pa cruixent, tomàquet, oli i molt pernil. En abundància. Que no falti. I és que amb el menjar no s'hi juga. Demanaran disculpes del restaurant a la periodista? És més, per compensar-li la falta de pernil, li enviaran un pota negra a casa perquè pugui servir-se a gust? Per al Nadal falten pocs mesos i tot el que siguin regals anticipats, benvinguts són.