Segur que molts dels que estiguin llegint aquestes línies estan en aquests moments de vacances. Potser d'altres encara treballen i encara els hi queden uns dies o ja les han fet. Sigui com sigui, molts optaran per fer les maletes, agafar el banyador i anar a la platja. O al càmping, com Biel Duran i els seus problemes amb un xampú mentolat. Però segur que també hi ha molts altres que optaran per quedar-se a Barcelona, estiguin de vacances o no. Segur que molts volen anar a dinar o a sopar algun d'aquests dies a algun restaurant o prendre alguna cosa en alguna terrasseta. Doncs que sàpiguen que es poden trobar amb algunes situacions directament esperpèntiques en segons quins locals. I és que cada vegada s'està fent més difícil fer realitat un senzill desig com és el d'anar a prendre una cerveseta tranquil·lament a alguna terrassa o menjar alguna cosa en algun restaurant. I no parlem només per com de plenes estan, i com de vegades és més fàcil trobar una agulla en un paller que una taula buida a Gràcia, l'Eixample o el centre. Per exemple, perquè d'un temps ençà s'ha posat de moda a molts bars un costum aberrant que servidor de vostès també ha patit i que ara ha denunciat el periodista i codirector de l'Atrapa'm si pots de TV3, Patrick Urbano:

No és l'única mesura grotesca que han adoptat alguns establiments. La periodista Mayka Navarro també s'ha fet ressò d'una altra decisió polèmica recollida per Noelia Ramírez al diari El País. Explica el citat mitjà que alguns "Locales de la calle Blai y del Eixample rechazan a clientes únicos en sus mesas". Es veu que la postpandèmia i el retorn del turisme de masses han alterat les polítiques de seure en l'hostelaria. Tant, fins el punt que si vas sol a sopar, et diuen que fotis el camp: "Eudald E. no imaginó que el pasado lunes volvería sin cenar a casa. Fue rechazado hasta en tres locales en los que había mesas libres. 'Simplemente quería sentarme en la primera terraza que pillase porque quería leer algo mientras cenaba al fresco'", explica un testimoni. Excuses barates dels restaurants o directament, "que la terraza solo era para grupos”... Manda huevos, que diria algú.

Una mesura que ha fet esclatar, amb raó, la periodista de La Vanguardia i habitual d'El programa de Ana Rosa, Mayka Navarro, que ho ha resumit de la millor i més explícita manera: "Pero qué mierda es esta". La xarxa ha al·lucinat com ella:

Prohibit anar a sopar sols?... Tant de bo alguns restaurants es quedessin sols, aleshores segur que obririen els braços a qualsevol que hi volgués anar.