Miguel Bosé va ser un dels artistes més comentats durant la pandèmia del coronavirus. A part de figures com a Pau Padilla i la seva conversa amb María del Monte i Anne Igartiburu, les intervencions de Bosé van ser un veritable espectacle durant els mesos de confinament. Al llarg d'aquella etapa, el cantant va donar peu a infinitat de debats amb els seus monòlegs sobre el 'bitxo', la qual cosa el va convertir en un personatge polèmic, però també en un dels entreteniments més grans d'aquells dies. Mentre alguns prenien amb humor les seves declaracions, d'altres no podien entendre el nivell d'irresponsabilitat que Bosé estava mostrant.
El que més va cridar l'atenció va ser el seu rebuig de les vacunes i de les mascaretes. En un fòrum pseudocientífic, va arribar a declarar: "No em vaig vacunar ni vaig vacunar els meus fills", la qual cosa va provocar una onada de crítiques en contra seu. Aquestes paraules no només van generar malestar entre aquells que recolzaven les mesures sanitàries, sinó que també van confirmar el paper que Bosé havia assumit en aquell moment com un dels capdavanters del negacionisme. Molts esperaven que, amb el pas del temps, el cantant deixés enrere aquesta actitud tan controvertida, però pel que sembla no ha estat així.
Miguel Bosé torna a fer-la bona, ara amb la DANA mortal de València
Ara, quan ja es compleixen cinc anys des que el primer cas de coronavirus va arribar a Espanya, Bosé torna a ser el centre de l'atenció. Aquesta vegada, el seu discurs negacionista s'ha dirigit a un altre camp, al de l'enginyeria climàtica. Enmig de les devastadores pluges torrencials que van arrasar València i altres parts del sud d'Espanya a causa de la DANA, Bosé no va perdre l'oportunitat de donar la seva opinió. A través de les seves xarxes socials, va suggerir que les inundacions no eren un fenomen natural, sinó que havien estat "fabricades" pels governs mitjançant tecnologia avançada, la qual cosa va desencadenar encara més controvèrsia.
L'escalada de Bosé cap a postures cada vegada més extravagants no ha passat desapercebuda. Recentment, el programa Equipo de Investigación de La Sexta va estrenar un reportatge titulat "Miguel Bosé: el negacionista", en el qual es van repassar les seves posicions més extremes. En aquest documental, figures com Jordi Évole i Nieves Herrero van oferir la seva perspectiva sobre l'evolució del cantant. Herrero, en recordar els seus inicis en els 80, va destacar el rebel i trencador que era en els seus primers anys de carrera. Per la seva part, Évole va subratllar que Bosé sempre ha estat un home d'actituds extremes i que, quan s'involucra en un tema, ho fa amb una intensitat que no deixa a ningú indiferent.
Molts corrents opinen que Miguel Bosé necessita ajuda professional
El cas és que, mentre molts recorden Bosé pel seu talent i carisma, d'altres estan començant a preocupar pel seu benestar emocional. No són pocs els que, després de veure les seves últimes intervencions, han començat a alçar la veu demanant ajuda per a l'artista. Consideren que li falta un quart d'hora. La imatge de Bosé com un home fort i segur sembla enfonsar-se, i les veus que suggereixen que una mica cosa profunda està passant no deixen d'augmentar. Al principi, els seus comentaris podien prendre's com a simples opinions polèmiques, però cada vegada més persones pensen que hi ha una cosa més seriosa darrere de la seva actitud.
En aquest context, alguns fins i tot han arribat a assenyalar que les seves recents intervencions sobre les inundacions són un clar exemple de com Bosé està traspassant una línia perillosa. Fins i tot s'han sentit crítiques dures, acusant-lo d'"insultar" les persones que ho han perdut tot en la tragèdia de les pluges. La falta d'empatia en les seves paraules n'ha indignat molts, que consideren que un personatge tan influent com ell hauria de ser més responsable en les seves declaracions.