Semblava un article per aglutinar el treball literari i periodístic de la periodista elxana Mónica Carrillo, però ha acabat sent-ne un exercici de menyspreu, obra del periodista Ramón Palomar, a Las Provincias.

La columna de Palomar, amb títol a priori inofensiu (Mónica Carrillo, entre el noticiario y la literatura) ataca la periodista per dues bandes: pel físic i per la intel·ligència. El periodista valencià es pregunta com la presentadora d’informatius a Antena 3 continua tenint èxit, i afirma que no pot ser pel seu intel·lecte. “Hi ha alguna cosa en ella, aquells pòmuls, aquells ulls d'avellana, aquest to bru de pell, aquestes malucs de foc, aquell cul...”, que farien que “la càmera la desitgi, i sembla que aixeca passions entre molts senyors espanyols”.

Dirigint-se a ella com a “la nostra Mónica”, Espinar parla dels suposats inicis d’aquesta a Canal Nou, amb aquell “valencià impecable”, amb la de imatge dona “perfecta”, però també, matisa, “profundament analfabeta”. El columnista de Las Provincias explica que “em fascinava el seu cas, ja que la gent creia que era una mossa de gran talent i intel·ligència. No sabia escriure i la seva capacitat per analitzar qualsevol succés de l'actualitat afrontava era com l'opinió d'un ratpenat sobre la immensitat del cosmos”.

carrillo prtas   youtube

Youtube

Després de tot aquest desprestigi, Espinar encara té lloc per posar en dubte el seu talent com escriptora, i atribueix el gran nombre de vendes a que apareix a la televisió. Tot i això, afirma que no s'ha llegit cap dels llibres de Carrillo: "entendran vostès que amb aquests títols [La luz de Candela o Olvidé decirte te quiero] no m'hagi atrevit a llegir les seves novel·les.

El suport de la catalana Carme Chaparro

La també presentadora d’informatius -tot i que de la competència- Carme Chaparro, ha criticat al seu blog de Yahoo la denigració professional a què es veuen exposades les dones. La catalana posa en dubte que s’hagués escrit abans un text “tan masclista i insultant” com aquest.