Què hi ha millor que menjar bé en un restaurant excel·lent? Probablement poques coses. La cuina catalana és una de les millors del món i qualsevol que marxi fora uns dies ho sap. Quan un català passa un temps en un altre país i, de cop, torna a tastar, per exemple, el pa amb tomàquet és com si entrés en una nova dimensió. Tan sols d'imaginar-ho ens cau la bava. Si pensem en el panorama de cuiners catalans n'hi ha un que no para de sorprendre'ns. Nandu Jubany fa anys que és un dels xefs de moda de Catalunya. A part de cuinar bé, el cambrer destaca per la seva alegria que transmet i és que ningú li pot treure el somriure. De fet, entre el menjar i la felicitat, no hi ha fotografia en què no se li vegin les dents a la càmera. El menjar és molt més bo si te'l cuinen amb afecte i quin millor cuiner que Nandu Jubany per fer-ho.
A part d'estar sota dels fogons, al xef li encanta un esport i, en la seva visita a Col·lapse de TV3, molts van descobrir la seva passió pel motor amb el Dakar. Sembla que tot el que es proposi de fer li surt bé, però res com preparar menjar. Al llarg de la seva vida, el xef ha cuinat milers i milers de plats, però a ningú tan especial com als seus fills. El cuiner pot presumir de tenir una família feliç i a més de les seves noves activitats gastronòmiques, les seves històries d'Instagram estan plenes de fotografies familiars. Si ja ens encanta el seu somriure, encara ens agrada més quan riuen tots junts. Amb Anna Orte, van cuinar els millors plats de la seva vida i ho van fer clavant-ne pràcticament dos: Eduald, Gil i Lluc es diuen. Tres noms preciosos. Quina joia poder-los veure a tots junts.
Tot i els llargs i complicats horaris que tenen els cuiners en la seva feina, l'altre dia vam poder veure'ls gaudir de París en família. El pla va ser espectacular i és una desconnexió fantàstica per agafar forces per aquests dies de final d'any sempre complicats. A part dels viatges familiars, uns dels dies més especials per a un pare o una mare són els aniversaris dels seus fills. La festa, els regals, el menjar, la companyia... tot és important perquè la persona que bufa les espelmes estigui còmoda. Aquests dies, Nandu Jubany ha celebrat l'aniversari d'en Lluc, el petit, que ha bufat les espelmes amb el número 16. No sabem si la festa li ha agradat, però estem convençuts, veient el vídeo del Nandu, que la companyia i el menjar han estat brutals.
El noi, com el pare, en la majoria de vídeo no es pot treure el somriure de la boca. Mentre tots entonen el "moltes felicitats" típic es pot distingir la veu més il·lusionada de totes, la de Nandu Jubany. Això sí, abans hem dit que tot ho fa bé, però millor que cantar no canti. En la seva defensa hem de dir que ningú entona a les cançons d'aniversari i qui ho fa és per mirar-lo malament. Tots aplaudeixen en acabar i ens imaginem al pare darrere de la càmera eufòric. Nandu Jubany és un cuiner espectacular que cuina els seus plats amb una pulcritud extrema. Ens encanta veure'l alegre sempre. Que cuini, condueixi i canti, perquè és un reflex de la seva alegria. Això sí, els millors plats tenen quatre noms molt clars: Anna, Eduald, Gil i Lluc.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!