La intolerància espanyolista contra tots aquells que espatllin el relat oficial del que passa a Catalunya té l'opinió pública internacional com un dels seus grans objectius. Una pràctica transversal, que engloba ministres del govern, partits polítics, plataformes de conveniència i fins i tot agitadors bufonescos. La batalla també es produeix a les xarxes socials, on qualsevol piulada o text pot socarrimar sensibilitats dels de la pell de toro. Una lluita a cara de gos i que no fa presoners; no importa la importància ni la reputació dels enemics, com ara un dels gegants mundials de la investigació i divulgació de l'exploració científica, història, naturalesa i cultura: National Geographic. Un dels seus darrers articles ha parlat sobre Catalunya i el conflicte amb Espanya, i ho ha fet seguint una norma que irrita molts espanyols de pro, des de Josep Borrell cap a la dreta (i més enllà): ajustar-se a la realitat.

'NG' desgrana la història de Catalunya i el seu rumb cap a la independència sota un titular que ha caigut com un cop de puny a Madrid: "Why Spain’s wealthiest region wants independence" (per què la regió més rica d'Espanya vol la independència). I afegeix una altra frase que ha desfermat una tempesta a les xarxes: "Catalonia has its own cultural identity and a robust separatist movement, despite crackdowns from Madrid" (Catalunya té la seva pròpia identitat cultural i un moviment separatista robust, tot i la repressió de Madrid). No només això, sinó que 'gosa' parlar dels dos referèndums celebrats a casa nostra, un 'd'informal' el 9-N i un altre, 1-O, ja formal però que "Espanya va insistir que no va ocórrer, i després d'una violenta repressió policial, el Tribunal Suprem el va declarar il·legal". Tampoc s'oblida de la situació dels presos polítics.

National Geographic sobre Catalunya

L'allau de referències sobre el paper de l'Estat espanyol i les seves forces policials contra la dissidència catalana ha estat massa impactant per a l'espanyolisme que es declara lector i subscriptor del gegant multimèdia. Catalunya els ha tocat la fibra i li han arribat a etzibar un "a tomar mucho por culo". Un typical spanish en tota regla. Segur que no qüestionen el relat d'altres indrets del món. I que tampoc els interessen segons quines imatges i vídeos que reflecteixen la conducta dels agents a les mobilitzacions. 

aeroport càrregues mossos esquadra 14O Sergi Alcàzar

Que la realitat no t'espatlli una bona història, com la dels dolents, ingrats i violents catalans que ataquen l'angelical Espanya. La veritat fa molt de mal.