Quan tornes de l'estiu, esperes una benvinguda. Dels amics i dels enemics. Els mitjans de Madrid ja tenen el polze a punt per fer-lo anar amunt o avall segons els convingui. Aquest primer cap de setmana de setembre, Ricard Ustrell engega El suplement a l'emissora de la Generalitat. La dèria dels fitxatges mediàtics s'escampa. Si Basté fitxa Évole per al matinal de RAC1, Ustrell abans ja ha marcat territori incorporant Buenafuente i Nierga per al seu.
Els dos exlocutors de la mítica Ràdio Barcelona del carrer Casp han estat seduïts pel jove locutor per vies diferents. Buenafuente serà el seu cap a TV3. El Terrat produeix el nou programa polític de les nits de dissabte, Preguntes freqüents, cridat a competir contra La Sexta Noche, i serà conduït per Ustrell. En canvi, Nierga va ser convidada d'El suplement en una entrevista molt còmplice on explicava com va ser acomiadada de la Ser.
El cert és que l'anunci de Catalunya Ràdio recordant la incorporació de Nierga té certa mala bava. Malgrat que Nierga mai no s'ha identificat amb l'ideari independentista, l'eslògan Gemma Nierga diu "sí" indueix a la confusió en temps amb balcons plens de sís i a les portes d'un referèndum on dir sí o dir no serà determinant.
El diari de Pedro J. Ramírez ha estat el primer a disparar amb un d'aquells articles que es llencen a les feres per alimentar-les de prejudicis. A El Español acusen la locutora catalana de "subirse al carro radiofónico del separatismo", li recorden que el seu psiquiatre li va recomanar no acceptar determinades ofertes, aprofiten per publicar l'edat de tots dos (52 ella, 26 ell) escandalitzant-se amb la diferència com si es tractés del film El graduado, intueixen que el sou de Nierga i Buenafuente serà desproporcionat i acaben recordant la subvenció als mitjans de comunicació públics durant 34 anys (sis mil milions, segons ells).
Els números no quadren del tot: Ustrell té 26 anys i les emissores de la Generalitat 34. Els sis mil milions no se'ls ha pogut gastar tots ell.