Sempre és una bona notícia que a TV3 es facin programes nous amb els quals sorprendre els espectadors. Però a més a més, si aquests nous programes els presenten gent que les ha passat molt magres, gairebé a punt de morir, encara és una millor notícia. I això és el que acaba de passar. Perquè d'aquí a poc temps veurem un nou reality a Televisió de Catalunya que estarà conduït per una persona que ha viscut un autèntic calvari.
Algú que, literalment, ha vist de prop la mort, li ha vist les orelles al llop, per culpa d'una bactèria que va contraure en un viatge al Vietnam i que gairebé li costa la vida: Àngel Llàcer. Aquest dissabte ha passat pel Col·lapse del Ricard Ustrell i s'han dit coses molt serioses i colpidores: "Em van dir que de l'operació, o en sortia sense cama o no en sortia", "Jo volia dir adeu si em moria", "L’Àngel era conscient que podia perdre la vida. Em va arribar a demanar d’acomiadar-se dels seus familiars", "Vaig tenir la premonició que em moriria". Un Llàcer que no va poder reprimir les llàgrimes en molts moments (ni el presentador i amic íntim seu), recordant l'infern viscut i mostrant les cicatrius de guerra que li han quedat a la cama després de passar pel quiròfan i que li salvessin la vida:
"El que vam arribar a patir, però hi ha futur amb Àngel Llàcer a TV3", ha anunciat eufòric i emocionat l'Ustrell al final de l'entrevista. I tant que hi ha futur. I present. El que ha fet que l'Àngel torni a presentar programa a TV3 després dels realities de teatre amateur d'El llop i La puntual (sobre Terra baixa i L'auca del senyor Esteve respectivament), "el nou programa que presentaré, dirigiré i produiré jo" i que es dirà 'Soc i seré'. Un concurs que buscarà el català amb més habilitats i coneixements sobre la geografia, música, llengua i cultura del país i del qual han començat els càstings. El concurs arrencarà amb 100 participants i només en guanyarà un, que serà "el català o catalana més català o catalana de Catalunya" i s'emportarà el premi final de 17.140 euros. Els concursants conviuran 10 dies plegats, el temps durant el qual hauran de superar diverses proves. Quin tipus de proves? D'habilitats físiques, de llengua catalana, geografia, gastronomia, cultura popular o jocs musicals. A part que el bon català "ha de tenir seny i rauxa i que estimi la nostra terra", segons Llàcer.
No sabem qui serà el català o catalana més català o catalana de Catalunya, però sí sabem que aquest català que és l'Àngel Llàcer ens ha fet molt feliços amb la seva recuperació i veure'l així de bé després de tot el que ha passat.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!