A Òscar Dalmau li agraden moltes coses. Entre les seves passions hi ha, evidentment, la seva família, la seva feina al capdavant del millor programa de ràdio que es pot escoltar a Catalunya o el disseny, del qual en parla al seu programa de La 2, Helvètica, i que omple el seu Instagram amb fotos espectaculars.
També la música. Especialment la música estil guateque setentero, aquell pop nostrat que ballaven els nostres pares (o avis), amb versions catalanes impagables, com ja va deixar clar al meravellós Pop a la catalana:
Però no només Salomé o Núria Feliu el tornen boig. Melòman empedreït, el locutor català té diferents grups de capçalera i estils musicals que el tornen boig. Aquesta setmana l'hem començat amb una notícia que l'ha entristit. A ell i als milions de fans d'un dels millors grups de les últimes dècades. Daftpunk se separen. El duo francès posa fi a una relació professional demolidora que ha deixat algunes joies de la música, com aquest Get Lucky:
Des que es va saber, molts elogis, molta enyorança de hits descomunals, però també, alguna crítica que altra. I a Dalmau se li ha inflat el que no sona defensant una música que sonava, que sona, de meravella. A Dalmau l'han empipat especialment "Els que desqualifiqueu la música feta a base de mostreig/sampling dient que és pirateria". I la seva resposta ha estat de les que ressonen, amb sampler o amb el que vulgueu: "Calleu la puta boca i escolteu el procés de creació d’un èxit de Daft Punk. En pau descansin". I aporta un document espectacular sobre els orígens d'una obra d'art, el tema One more time. Primer escoltin i plorin d'emoció amb la cançó:
I ara, al·lucinin amb el que ha penjat Dalmau:
Els que desqualifiqueu la música feta a base de mostreig/sampling dient que és pirateria. Calleu la puta boca i escolteu el procés de creació d’un èxit de Daft Punk. En pau descansin. https://t.co/rFmpPMzIFy
— òscar dalmau (@philmusical) February 23, 2021
No cal afegir res més. Com diu ell, calleu la puta boca. I pareu les orelles.