Ja sabem que si hi ha dues persones a la monarquia espanyola que s'assemblen com un ou a una castanya, que no tenen res a veure, de fet, que no se suporten, són la reina Letícia i el seu estimat sogre Joan Carles, a qui detesta. El sentiment és compartit, el pare del seu marit tampoc pot ni veure-la a ella. Però qui ha sortit guanyant, des de fa un temps, és l'asturiana, que ha aconseguit que Felip enviï ben lluny de Zarzuela l'emèrit, puntada de peu cap a Abu Dhabi, que no faci nosa i no l'hagi de veure gaire, per no dir gens. Joan Carles continua sense entendre per què se'l menysté d'aquesta manera, diu ell, i continua defensant que ell és un sant baró que no ha trencat un plat. Per això, a la mínima que pot, agafa un vol i torna a Espanya, a la seva Galícia estimada, cap a Sanxenxo falta gent, on es reuneix amb els seus amics llepons que li ballen l'aigua i li regalen l'oïda, on va a navegar i on es fot com el Quico de marisc i vinet.

Joan carles I, rey emerit, en la seva segona vista a Sanxenxo (5). Foto: Efe
Joan Carles a Sanxenxo Efe

Joan Carles va a Galícia tant com pot, es deu conèixer els millors restaurants i és com la seva segona casa. Però hi ha un racó especial que no ha visitat, ni tampoc haurà tastat un producte que hi fan allà. Un establiment que és molt especial per la reina Letícia i sobre el qual ha posat en la pista 'La opinión' d'A Corunya. Incidint en aquesta mena de pacte amb el diable que ha fet Letícia, que sembla que per ella no passin els anys, "eterna juventud" diuen, destaquen de la monarca el seu aspecte pluscuamperfecto permanentment, especialment la seva "piel tersa y cuerpo tonificado" i responen a què fa que estigui així.

20240723 REINA LETICIA AJUNTAMENT DE BARCELONA AMB JAUME COLLBONI I SALVADOR ILLA / Foto: Montse Giralt
Letícia / Foto: Montse Giralt

I a banda del ioga, han descobert un altre truc que l'ajuda a mantenir-se amb el seu aspecte. Ja sabem que ella és una amant de cuidar-se, de cuidar el més mínim detall pel que fa a l'alimentació, seguidora de la dieta Perricone i de les bledes, però ara tenim damunt la taula un nou producte que mai falta a la taula de la reina. I és una cosa tan senzilla, tan bàsica i alhora tan necessària com pa. Un pa especial. Diu l'esmentat mitjà que "la reina ha caído rendida a un pan gallego". I no un de qualsevol, sinó un que es prepara en una fleca familiar. D'on? De Rodeiro (Pontevedra), prop de Marín, on hi ha l'escola naval on anirà la seva filla Elionor d'aquí a unes setmanes per seguir la seva formació militar.

pa
El pa gallec que no falta a Zarzuela

Un forn que porta anys proveint setmanalment la Casa Reial de peces artesanes i empanades, un pa elaborat en forn de llenya amb farina de blat, aigua, sal i massa mare, ric en fibres, vitamines, minerals i antioxidants que pel que es veu, torna boja a la reina i companyia. La fleca en qüestió es va fundar l'any 1970, i va ser batejada popularment com 'A de Chacallas', el nom de la casa familiar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!