Una de les grans llegendes de la idiosincràsia catalana és la seva afició per l'escatologia. Fer caca i l'univers que gira al seu voltant preocupa, ocupa i distreu. Fa riure. És així. Potser els 'urbanites' són menys aficionats a aquest camp, però Catalunya no són les seves ciutats grans: el país es fa poble a poble, comarca a comarca. Allà les tradicions són més visibles: l'actor, presentador i humorista Peyu, home que domina el territori i que sap treure-li tot el suc, ho sap i ho aprofita. També ho comparteix, com el text que es llegia al vàter d'un establiment obert al públic i presumiblement concorregut. Un cartell que és una troballa singular i un homenatge al bon català, a banda de l'evidència d'un nyap d'un electricista. És aquest:

El text és magnífic, respectuós i contundent alhora. A banda del problema tècnic i gens ecològic del ventilador que només funciona amb el llum encès, l'interès radica en llegir l'expressió "anar de ventre", subratllada per en Peyu. En un món cada cop més col·loquial en quant a les expressions, llegir aquesta frase és reconfortant. I per partida doble: per l'alleujament fisiològic i per la riquesa de l'idioma. Sí, potser vostès són dels que la fan servir sovint, però tinguin clara una cosa: són especials, una espècie a conservar. No és gens comú. Els seguidors del d'Està Passant​', entre d'altres programes, tenen un debat força encès a les xarxes, on s'ha 'colat' un altre rostre conegut (la veu encara més) de TV3 i Catalunya Ràdio, Carles Porta. La seva reacció és genial: imaginin el de 'Crims' recitant la frase amb la seva profunditat vocal: "Posem llum a la pudor". L'art de l'escatologia dialèctica en 5 paraules.

Carles Porta a 'Al Cotxe!' / TV3

En Peyu t'ho arregla tot, o no / TV3

Missatge als amos d'aquest lavabo tan didàctic: gràcies per l'esforç (no va amb segones intencions), i si en necessiteu un 'manetes', truqueu en Peyu que és el rei dels 'Bricoheroes'. Això s'ha de solucionar.