Grífols és una de les joies de la corona del teixit econòmic del país. I acaba de ser víctima d'una operació de sabotatge financer salvatge per part d'un fons baixista, que es dedica a desestabilitzar grans corporacions para obtenir rendiments milionaris immediats. No és el primer cas de la història, però sí el primer cop que passa amb aquesta corporació catalana. Una multinacional estratègica, líder en el seu camp d'investigació i recerca mèdica, arrossegada per informes de dubtosa credibilitat que provoquen una caiguda sense frens als mercats de valors. Un desastre que Grífols no vol que quedi impune.
Pilar Rahola observa la situació, reconeix, esparverada. N'és un emblema. I s'ha de defensar. Aquest és un "gran escàndol" amb "nom de la ciutat de Batman" que de moment, ja ha arrabassat 24 milions d'euros. Però el mal és molt més seriós: "Grífols ja ha avisat que es querellarà contra Gotham, que ja ho ha fet diverses vegades. Sempre en empreses estratègiques europees, mai americanes, ells estan a Amèrica, és curiós. En qualsevol cas tenim Grifols, empresa puntera al món, la primera, el número 1 en plasma, estem parlant d'empresa estratègica no a Catalunya, no a Espanya, al món".
La Pilar reconeix que l'afer "fa mala olor, però en tot cas, derivarà en aspectes judicials. Però més enllà del tema econòmic, jo estic profundament esparverada, alarmada, molt amoïnada per l'absoluta indiferència de les administracions catalanes i molt especialment del president de la Generalitat i també del president espanyol". Tot per la seva inacció i manca de resposta: "Un atac terrorífic contra una empresa estratègica que té 22.000 treballadors al món, dels quals 5.000 són treballadors a Catalunya, l'empresa més important que tenim i que a més a més va mantenir la seu a Catalunya quan hi va haver tota l'operació De Guindos, i que a més a més, ha estat invertint en Catalunya permanentment, no podem oblidar". La llista és gran: "Ha convertit Barcelona en el centre pilot d'estudi de l'Alzheimer. Van invertir en la Penya, i van posar al voltant de 3,7 milions d'euros per salvar-la quan estava en fallida. O van invertir a Juvé y Camps, que també estava en molt mala situació, quedant-se el 76% de l'empresa". No és una empresa més. Mereix més suport.
Rahola insisteix: "Aquesta empresa que està sent atacada d'una manera fulminant rep el silenci més absolut del president de la Generalitat, que no deu saber ni què està passant. Hola, bon dia, Aragonès, estàs aquí? Estan atacant una empresa estratègica de Catalunya. No ha dit res. Escolti'm, perquè podria senzillament dir, mirin, no sabem què està passant, però estem amoïnats perquè és una empresa estratègica. Agafar el telèfon i parlar, no sé, amb Víctor Grífols o amb el CEO actual. Preocupar-se'n. Artur Mas ho hauria fet quan era president. Jordi Pujol ho hauria fet quan era president. Aquests no".
La rematada: "La indiferència política és sagnant i això el que em diu és que estem davant d'uns presidents que tenen un nivell de mediocritat i una manca de sentit de país esfereïdora. Sánchez també, perquè estem parlant d'una empresa de l'Ibex que és estratègica i enormement important. Si haguessin estat empreses del Florentino ja haurien anat corrents els de l'Estat dient com podem ajudar. Però com és Grífols, què els importa? Em dol que tinguem uns dirigents catalans de tan poca alçada. No tenen temps de fer ni una piulada. Molt malament. La mediocritat que impera en el govern català és patètica".
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!