Preguntes freqüents, sempre atents a l'actualitat, va llegir a En Blau la reacció furibunda de Ciutadans contra la periodista Pilar Eyre per haver escrit que Albert Rivera fomenta l'odi i van decidir convidar-la. Com que amb Pilar Rahola són amigues, les van posar a la mateixa taula i el resultat va ser un interessantíssim retrat de les relacions entre la Corona espanyola i Catalunya. Van riure, es van respectar, van discrepar i els espectadors vam gaudir d'un debat entre dues amigues, una independentista i l'altra no, que trenca el mite que el procés separa famílies. Les pilars segueixen estimant-se.
El cara a cara va tenir molts moments d'interès però la discrepància sobre el rei Felip va ser un regal per als analistes polítics. La pregunta és: per què el rei d'Espanya, si com a cap de l'Estat ha de ser l'àrbitre imparcial entre posicions polítiques, està venut a la dreta? És un rei de dretes, o com va dir Rahola, un rei fatxa. Segons Eyre això es deu a l'educació materna. La reina Sofia és ultraconservadora: contrària al matrimoni homosexual, detesta Letícia perquè va avortar i no va anar al bateig del fill de María Zurita, la neboda del rei Joan Carles, perquè no accepta que hagi nascut fruit d'una inseminació artificial. A mare fatxa, fill fatxa. Però Rahola discrepa. Felip és de dretes perquè l'Estat ha volgut que així sigui: "Tots els que preparen Felipe el preparen per això, per ser un rei fatxa, amb una Espanya de la unidad. I no és per Letícia, ella no és la dona dolenta rere l'home ingenu. Joan Carles em va dir que va prometre al llit de mort del seu pare (i al de Franco segons Eyre) que preservaria la unitat d'Espanya".
"La mentalitat de Sofia és molt conservadora i és ella la que ha educat els seus fills" @pilareyre a #FAQSamicspersempreTV3 https://t.co/OZJKziJ2w9 pic.twitter.com/poKmAEgQay
— Preguntes freqüents (@FAQSTV3) 6 d’octubre de 2018
Eyre va rebre més felicitacions i agraïments que crítiques. Jugava en camp contrari, en un programa on la majoria de col·laboradors són obertament independentistes, no només Rahola. Pilar Eyre ha confessat que hi anava amb por per no regalar les orelles a TV3 i se'n va sortir sent fidel a ella mateixa. Vol la llibertat dels presos polítics i ho diu de paraula, i va defensar el dret dels unionistes a manifestar-se al seu barri, a la Plaça Artós de Barcelona. Si hi van anar infiltrats ultres, és cosa d'ells.
La sensació és que els independentistes voldrien que tots els catalans no independentistes fossin com la cronista reial. Ella, que fa broma de considerar-se la quota independentista a la tertúlia de Griso pel sol fet de no ser hostil amb l'independentisme. Al FAQs Eyre va ser la quota no independentista. Va tornar a ser líder del dissabte amb un 20,9% de share. A la seva hora La Sexta entrevistava Arrimadas. Va triomfar el bon gust i la cortesia de les Pilars