+57, la cançó que va ser catalogada com el pròxim "himne colombià", va acabar sent al contrari. L'esmentat tema, que Compta amb les participacions de Karol G, Maluma, Feid, J Balvin, Blessed, Ryan Castro, DFZM i sota la producció d'Ovy On The Drums, ha portat una onada de crítiques des de la seva estrena a totes les plataformes digitals. Per a molts, aquesta melodia no només ha transgredit un límit moral, sinó que també suscita interrogants sobre l'obligació dels artistes en la societat.

La crítica de Nicolás Maduro a "+57"

Des del llançament del tema fins a l'actualitat, +57 s'ha transformat en un assumpte de gran polèmica i controvèrsia, obtenint crítiques de polítics, entitats i fins i tot de mandataris com Nicolás Maduro. El president de Veneçuela no va dubtar a compartir la seva opinió de +57: "No em poso com a President, però he de parlar com a avi perquè em sembla unes escombraries aquesta cançó, tant la lletra com el vídeo", va expressar Maduro. Per al mandatari, +57 no només fomenta una percepció incorrecta de la dona, sinó que també fomenta l'ús de drogues i sexualitza els joves. "Aquest tipus de cançons són escoltades per nens i nenes. Quin tipus de missatge estem enviant a les noves generacions?", va afegir. Aquestes paraules no van ser ignorades en l'absolut, ja que Nicolás Maduro poques vegades parla sobre assumptes relacionats amb la indústria musical.

Debat sobre la lletra i la resposta de Karol G

El vers que va causar més polèmica és el que diu: "Una mamacita des de los fourteen, entra a la disco i se le siente el ki". L'esmentat fragment va ser catalogat per fomentar la sexualització de menors d'edat, generant una allau de crítiques tant en xarxes socials com en mitjans de comunicació. Davant de la pressió massiva per part dels internautes, es va modificar la lletra, passant l'edat indicada de quatre a vuit anys. No obstant això, això no va aconseguir mitigar les crítiques. Karol G, afectada per la situació, va recórrer a les seves xarxes socials per demanar perdó. En un missatge compartit en el seu Instagram, la cantant va manifestar. "Desafortunadament, es va treure de context la lletra d'una cançó amb què buscava celebrar la unió entre artistes colombians... M'adono que encara tinc molt a aprendre i em disculpo de cor".

Encara que el seu objectiu era tranquil·litzar les aigües, molts qüestionaven si aquest tipus de errors són tolerables provinent d'una artista del seu rang. Addicionalment, entitats com l'Institut Colombià de Benestar Familiar (ICBF) també van expressar el seu rebuig, indicant que cançons com +57 "intensifiquen la sexualització durant la infantesa". Aquest episodi proposa qüestionaments profunds sobre el paper de la música en la societat. Encara que Karol G intentava unir els artistes colombians i animar a ballar la seva audiència, el missatge que va difondre ha causat un efecte advers que va més enllà del sector artístic. Aquesta polèmica, més enllà de les disculpes, és un recordatori que, en un món tan interconnectat, cada paraula i cada missatge són rellevants.