TV3 com a televisió pública té una clara missió: preservar el català en tots els sentits, i per això, han d'optar amb els millors professionals que s'abanderin de la nostra llengua en tot moment. I és que com a llengua propia de la nostra comunitat, cal planta cara davant de tota la catalanofòbia. No hi ha cosa que més enrabiï als ultres espanyols que sentir-nos parlar el català en llocs i serveis públics. Ben segur que a tots ens ha passat la mateixa anècdota, anar a un restaurant de Barcelona o voltants i ser atès en castellà. No hi ha situació faci més ràbia pels que parlem català durant la nostra vida quotidiana, i el tweet d'un periodista de TV3 ha deixat més que clar la importància de preservar la llengua. Només podem aplaudir-lo.

Jordi Eroles a 'Tot es Mou' / TV3
Jordi Eroles a 'Tot es Mou' / TV3
Jordi Eroles / TV3
Jordi Eroles / TV3

Durant deu anys ha estat presentador del 3/24, redactor de taula, periodista de carrer, també ha treballat en el món de la ràdio i inclús ha estat cap d'una oficina de comunicació, ara, però, el podem veure fent reportatges des del mític Tot es mou. Jordi Eroles, una figura de TV3 d'allò més activa a 'X', sempre ha estat un dels rostres de la comunicació que més ha vetllat pel català i el seu ús, un ús correcte. No té problema en pronunciar-se al respecte per la xarxa, més faltaria, i és per aquest motiu que després de llegir situacions catalanofòbiques ha deixat anar un discurs brutal. 

"Soc un agressiu catalanoparlant. Per què? Perquè al meu país, Catalunya, parlo sempre i amb tothom en català. Bé, de fet com fa un francès a França, un alemany a Alemanya, un italià a Itàlia, un anglès a Anglaterra o un japonès al Japó. Però els agressius som els catalans, en fi!" Bufetada clara a tots els ultres espanyols. Tan sols uns tweets més avall llegíem les situacions que el feien explotar. L'anècdota de Pep Antoni Roig, com a entrenador de futbol sala, explica que la majoria de tècnics en un partit li parlen en castellà. 

"Sovint l'àrbitre o algú del cos tècnic rival no se m'adrecen mai en català. La meva 'agressivitat', és clar, és no xerrar castellà ni de conya. El 98% dels cops, especialment els àrbitres, acaben parlant català."  Una resposta que Jordi Eroles tampoc podia parar d'aplaudir. Cada vegada són més les anècdotes i situacions en què es deteriora el català, i, actituds com les del periodista només es poden aplaudir.  El seu tweet ha desglossat un seguit d'historietes i anècdotes d'altres catalanoparlants que s'encasellen amb la mateixa actitud

 

Bravíssims. Visca el català, no es pot demanar res més. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!