Dia Mundial del Càncer i TV3 aprofita per anunciar que enguany La Marató es dedicarà a la lluita contra el càncer. Una bona decisió de la cadena que a vegades quan ha optat per arriscar en les causes de la Marató s'ha topat amb recaptacions menors que quan la causa era més transversal. El càncer toca de prop a totes les cases del país. Helena Garcia Melero ha volgut representar-ho amb una entrevista difícil però molt necessària: una cara de TV3 que pateix aquesta malaltia. TV3 és com totes les cases i tenen presentadors amb càncer. Calia que un acceptés explicar el seu cas en directe. Quan arribi desembre ho hauran de fer d'altres. La Marató es basa a combinar casos de persones anònimes i de persones conegudes amb la malaltia de torn. Fins i tot van haver de buscar algun famós català amb VIH. Les malalties afecten també famosos i a Tot es mou han parlat amb una reportera dels Telenotícies que pateix el càncer més habitual en dones, càncer de mama: Mireia Segú.
Els espectadors fa 24 anys que veuen la Mireia Segú explicant històries a TV3. La periodista tarragonina fa de reportera de Societat al Telenotícies. I durant un parell d’anys va presentar l’InfoK, el programa informatiu infantil del Canal Súper 3. Abans havia estat a l'En directe. Més de dues dècades informant del que passa arreu de Catalunya i ara la notícia és ella. Mireia Segú: "M'estic recuperant del càncer. Tens dies de tot. Fa un any, pels meus 50, em van detectar en un cribratge un càncer de mama. Em van dir que m'havia de fer una mastectomia bilateral. La teva vida passa a ser un horari, anar fent passos, operació, químio, ràdio, em falta una operació per la reconstrucció però és estètica, no mèdica. Al principi tenia dubtes d'explicar-ho, però ho vaig explicar al grup de whatsapp de Societat de TV3. La resposta dels amics, família i hospital va molt bé. Tinc un fill de 10 anys, l'Otger, i va ser l'únic moment que vaig plorar, pensant en ell, com explicar-li". La Mireia Segú s'emociona recordant aquell moment.
La periodista i presentadora de TV3 explica el seu cas, com tantes altres dones afectades per aquesta malaltia: "Quan el meu fill em va veure plorar li vaig dir que ploro perquè em fa por, mai m'he operat. Li vaig dir 'Em faran un tractament i em cauran els cabells, canviaré d'imatge'. El meu fill em va dir que algun cop jo havia volgut rapar-me com alguna cantant de moda. Ell em va ajudar a rapar-me els cabells. El vaig fer partícep". Com Sinead O'Connor. "El psicòleg me'l van oferir, jo tenia els meus antecedents, d'ansietats, angoixes. Em va acompanyar la meva mare que també va rebre atenció psicològica. Vaig al·lucinar que quan dones notícies una darrera l'altre no t'afecten les coses però allà a l'hospital veia passar pacients cadascun amb la seva malaltia i t'afecta. Quan em vaig estirar per fer-me la biòpsia, m'estiro i al sostre van posar un fil de llum per decorar. Aquesta tonteria, estirada, vulnerable, et fa sentir millor, que algú hi hagi pensat. T'ho fa més dolç".
Fa un any que no fa pantalla i tornarà d'aquí a unes setmanes. En aquest temps, va anar al casament d'una companya de TV3 amb el mocador al cap, tant hi fa que algú sàpiga que té càncer, forma part de la vida, no hi ha res per amagar. Un testimoni valent, necessari i generós. "No volia que el 2024 fos l'any del càncer i vaig anar de viatge sola a veure aurores boreals, He tornat a parar, he llegit molt, baixo el ritme, no cal arribar a tot. He après a perdre al temps". TV3 és com totes les cases.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!