Tot cinèfil sabria reconèixer que Robert De Niro és una de les figures més representatives del cinema dels últims temps. Guanyador de premis Oscar, Globus d'Or, BAFTA i molts més. A la seva esquena una trajectòria de més de 50 anys en la que destaquen obres com El Padrino II, Taxi Driver, El cabo del miedo, El Irlandés i Los asesinos de la luna. Ara està de ple en un dels projectes més ambiciosos de la indústria cinematogràfica i l'arquitectura.

Robert De Niro té totes les portes obertes, no hi ha res que se li resisteixi. És per això que des de fa algun temps treballa per posar en marxa un nou estudi de cinema a Nova York, Wildflower Studio. De la mà de l'estudi d'arquitectura Bjarke Ingels Group (BIG), s'alça sobre l'horitzó de Queen un edifici que sobresurt pel seu disseny avantguardista. És una obra progressista, erigida per fomentar el futur cinematogràfic de la ciutat. El 2023 va ser la seva inauguració i és qüestió de setmanes perquè obri les seves portes a les ments més creatives de la indústria de l'entreteniment. L'arribada d'aquest espai no pot ser més apropiada, ja que la indústria està vivint un repunt amb les plataformes de streaming. A més, alguns mitjans assenyalen els beneficis fiscals que ofereix la ciutat novaiorquesa. El cert és que es va invertir temps i grans esforços en aquest increïble monument a l'art. Te n'expliquem més en les següents línies.

Robert de Niro va tenir la idea del primer estudi de cinema vertical del món

De Niro finança un projecte que passa a ser el primer estudi de cinema vertical del món, no n'existeix cap altre d'igual o si més no comparable. També va un pas endavant, ja que està equipat per a la creació de continguts de Realitat Augmentada i Realitat Virtual, més enllà de les produccions acostumades. L'edifici compta amb 7 plantes, té 72 000 metres quadrats de superfície, 44 metres d'altura, més de 300 llocs d'aparcament, 11 escenaris de so i vistes al mar. Un altre aspecte interessant de l'estructura és que la façana està revestida amb plafons prefabricats de formigó, creant un angle dinàmic que juga amb el sol i permet una òptica canviant. Al seu interior es desenvoluparà cinema, televisió i tota classe de produccions relacionades. Encara que els usuaris podran gaudir de zones de descans, cafeteries i gimnàs en els moments de desconnexió.

Així com es van triar amb molt de compte els materials per crear aïllants acústics, sales independents i escenaris, es va pensar molt bé en l'impacte mediambiental. Un dels aliats va ser l'empresa Dirtworks, responsable de la instal·lació de bioswales o drenatges sostenibles. Es tracta de sistemes de filtració d'aigua que eliminen els residus i impureses abans de tenir sortida al mar. Afegit a això, a la coberta es van instal·lar 13 500 metres quadrats de panells solars per aprofitar l'energia solar.. Segueix fent història, però aquesta vegada fora de les pantalles.