L'entrevista de Miguel Bosé al programa de Jordi Évole ja s'ha emès sencera, i no ha deixat ningú indiferent. La primera part, de caire més personal, sobre la vida del cantant i les seves experiències, ja va ser tema de conversa tota la setmana passada, amb titulars com els dos grams diaris de coca que consumia. Ara ja hem pogut veure la segona part, on es parla sobre tota la polèmica de Bosé negant l'existència del coronavirus primer, després criticant les mesures per aturar-lo, la vacunació... Els darrers mesos ha infectat les xarxes amb proclames negacionistes que han ressonat a tots els hospitals i les sales de vetlla. Realment, un discurs més perillós que el propi virus, perquè contribueix a l'expansió d'aquest i a que la pandèmia no acabi mai. Per això és extrany que es doni veu en prime time a aquest tipus de discursos negacionistes, sense fonaments ni arguments, que només es basen en conspiranoies. Évole va rebatre tots els arguments de Bosé a l'entrevista, fent quedar molt malament el cantant de la movida madrileña, que es va posar molt nerviós veient com respon el periodista davant de tot això. A més, a totes les piulades de l'entrevista, el programa es desmarca dels missatges negacionistes de Bosé amb aquest text: "Si crees que las teorías científicas de un cantante te pueden convertir en negacionista, tienes tres segundos para cerrar el vídeo"
Arran d'aquesta entrevista hi ha hagut moltíssimes reaccions a la xarxa, però n'hi ha una que crida l'atenció. Es tracta del diagnòstic clínic d'una psicoanalista anomenada Daniela Aparicio, llicenciada en psicologia per la UB i especialitzada en psicologia clínica. Treballa com a docent a la ACCEP (Associació Catalana per a la Clínica i l’Ensenyament de la Psicoanàlisi), és membre de la EPFCL (Escuela del Foro Psicoanalítico Barcelona), també és membre fundadora de l'Epai Freud i del grup DIGNIDAD. Una eminència, vaja. També té un blog on ha explicat que Miguel Bosé té paranoia: "No és un negacionista, és un paranoic". Ha definit la paranoia com "un deliri persecutori en el qual el subjecte se sent perseguit per uns poders malignes que pretenen aniquilar-lo". Afegeix que hi ha dos principis per diagnosticar-la en un pacient: la certesa i la innocència. "El senyor Bosé té una certesa absoluta del que diu, no menteix. Ell posseeix la veritat sense cap mena de dubte. Té la certesa que existeix una conspiració del sistema que el té atrapat i condemnat." També ha parlat sobre el segon indici: "Ell no participa de ninguna manera en això, és innocent. El culpable sempre és l'altre. En ser un deliri contra el 'Sistema' té més credibilitat".
És una visió de l'entrevista molt necessària per a que els espectadors ens n'adonem de tot això que la psicoanalista Aparicio ha esmentat, ja que sinó podem caure a la ignorància i creure alguna de les paraules que aquest inconscient intenta propagar. Posin-se la mascareta i vacunin-se quan puguin, és la única manera d'evitar la malaltia que, tristament, ha deixat tantes víctimes ja.