Barcelona viu un nou incendi: ara, pel cartell de Sant Jordi 2021. El disseny de Cinta Arribas per a Turisme de Barcelona està rebent fortes crítiques: ni agrada ni representa a molts ciutadans. La de Valladolid ha triat la figura d'una dona en una posició complicada, però el que realment enutja els crítics és la qualitat del dibuix, i, sobretot, que no inclou cap referència a la catalanitat d'aquesta Diada. Un cartell que tothom hauria de sentir com a seu durant la festa del llibre i la rosa, el dia dels enamorats a Catalunya. 

tuit dissenyadora cartell Sant Jordi 2021 Barcelona / @cintarribas

tuits contra el cartell de Sant Jordi

El reguitzell d'atacs a l'esmentat disseny és interminable, i un dels elements de debat més comentats a les xarxes socials. Però posats a triar una sentència contundent, original i difícilment superable, aleshores hem de parlar de l'escriptor Quim Monzó. Coneix la diada com ningú, a banda de ser posseïdor d'una ironia espaterrant. La seva galeta és de dimensions èpiques i de contingut escatològic. Monzó ha escollit una frase en anglès, potser per allò de que s'entengui a tot arreu: "Love is like a fart. If you have to force it, it's probably shit". És a dir, "l'amor és com un pet. Si has de forçar-ho, probablement és merda". Escac i mat per a en Quim. Un més.

Quim Monzó sobre cartell de Sant Jordi 2021 de Barcelona / @quimmonzo

Quim Monzó signant llibres a Sant Jordi / ACN

La capacitat de l'univers de l'Ajuntament per ficar-se en fangars és de traca. Se'ls acumula la feina, vaja. Ara bé, la batllessa Ada no en serà conscient, és clar, perquè va tancar Twitter, precisament per estalviar-se les crítiques a les decisions del seu govern municipal. Així es viu molt millor.