Existeixen dos tipus de programes de televisió: els que s'emeten en directe i els que s'enregistren, i posteriorment, es difonen. En alguns casos també es pot simular el directe, tot i tractar-se d'un programa enregistrat i que passa per un procés d'edició. El directe, com és evident, no passa per un procés d'edició i això suposa que el que es diu i es fa davant de càmeres, immediatament viatge fins a tots els televisors. Ni molt menys tot són desavantatges del directe. Una de les grans virtuts és la immediatesa de la informació, la capacitat d'explicar qualsevol fet de rigorosa actualitat poc després que vegi la llum. La competència per aconseguir la millor audiència entre els diferents canals de televisió és molt alta, cosa que els obliga a apostar per una programació que, en la majoria dels moments, cridi l'atenció dels espectadors. És tan gran, a vegades, la necessitat de produir més impacte que qualsevol altre canal, que els periodistes o presentadors dels programes arriben a perdre els papers. Ha estat una reportera de TV3 la que ha protagonitzat un dels moments més atrevits i vistos del que portem d'any en televisió.
Dimarts al matí, Helena García Melero (56) presentava el seu programa matinal,Tot es Mou, seguint l'ordre que marcava l'escaleta. Res va sorprendre els espectadors habituals del programa d'una de les presentadores més valuoses de la cadena pública catalana fins que, quan el rellotge marcava les 12:16, Helena García deia: "Seguim buscant els efectes de la pluja que ha caigut a les últimes hores. Ens hem acostat fins a la desembocadura del riu Ter. Ester Bertran, déu-n'hi-do l'aigua que baixa darrere teu, aquí a Torroella de Montgrí". Ester Bertran era la reportera que es trobava al lloc dels fets i, després de fer una breu explicació sobre el bon impacte que estan tenint les pluges d'aquests últims dies, ha parlat amb un grup de professors que es trobaven a la zona. Aquests han explicat que estan de colònies amb els alumnes de la seva classe i que, aprofitant que estaven fent una activitat amb els monitors de la casa on es queden a dormir, havien decidit anar a fer una volta.
La sorpresa per a tots els col·laboradors de Tot es mou, i la mateixa presentadora del programa, Helena García, ha estat quan una de les professores ha animat a la reportera a banyar-se al mar. "Ester, si t'hi poses tu, ens hi posem nosaltres". Ha estat molt fàcil de convèncer i, en menys de deu segons, Ester Bertran, ja estava dins l'aigua. Certament, no feia un matí d'estiu idíl·lic per a gaudir del sol i la platja, però, tot i això, la reportera i una de les professores no han dubtat a banyar-se. "Ens banyarem aquí en directe, primera banyada de l'any. Venga, anem a la platja!!", exclamava la reportera. Micròfon a la sorra, fora jaqueta, fora samarreta, adeu mòbil i auriculars. Helena Garíca, molt sobtada, ha comentat: "Micròfon a terra amb la sorra, oi, oi, oi... Mira-la, però escolta, si això és un estriptis. Ai, ai si hi ha meduses, que aquest vent de garbí les porta. Increïble".
La connexió del programa amb la desembocadura del riu Ter a Torroella de Montgrí ha acabat de la millor manera, reportera i professora a l'aigua. A ambdues se les ha pogut veure gaudir del moment com si tornessin a la seva infància. No és la primera vegada, ni serà l'última, que els reporters de televisió aprofiten la visita al mar o a la piscina per acabar la seva feina ben remullats. Els reporters són els periodistes més atrevits, els que parlen amb tothom i estan disposats a fer de tot per a cridar l'atenció. Ester Bertran, per la seva part, ha començat la temporada de platja als ulls de tot Catalunya.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!