Sembla mentida, però en ple any 2021, encara se li ha d'explicar a algú que és compatible criticar el que fa l'estat, la justícia i els partits espanyols respecte a Catalunya, amb tenir curiositat i ganes de visitar llocs d'Espanya. Que es pot voler la independència de Catalunya sense que això signifiqui quedar-se per sempre més dins del territori català sense anar a veure altres llocs.

I això ho acaba de comprovar Toni Soler en la seva pròpia pell. Perquè pel que acaba de constatar, hi ha un mitjà al qual no li sembla bé que el de Figueres faci un programa irònic i digui quatre coses ben dites sobre les espanyes més reaccionàries i al mateix temps, vagi de turisme a una meravellosa ciutat com Granada. Però que s'hi posin fulles.

Toni Soler / @toni.soler.g

Toni Soler ha aprofitat que el cap de setmana no fan l'Està passant per viatjar cap a la ciutat andalusa. Al presentador i productor català, després de contemplar les meravelles de l'Alhambra, l'Albaicín o el Sacromonte, se li va obrir la gana. I va anar a un restaurant a posar-se fins el quico d'una cuina extraordinària. 

Soler, gran amant de la bona teca, va demanar diferents tapes, entre elles unes cloïsses amb la seva salsa i una amanida russa ben condimentada. La sorpresa, però, va arribar quan, sense demanar-ho, li van portar a taula un plat de pa amb tomàquet i oli per acompanyar, que tant ens agrada a casa: "A Granada et posen pa amb tomàquet sense demanar-ho! OLÉ", escrivia, sorprès.

Una curiositat poc habitual que li va provocar molt bon sabor de boca i ganes de compartir-ho amb els seus seguidors a xarxes. Però es veu que per segons quins mitjans és inadmissible que un "separatista" com Toni Soler "disfrute de la gastronomía de España"... 

El text de la notícia, en la mateixa línia: "el nacionalismo se cura viajando, y a lo mejor es lo que ha comenzado a hacer el separatista Toni Soler, presentador y productor que se hace de oro con la televisión pública de Cataluña.  Es curioso ver como este insultador profesional de nuestro país disfruta en cambio de su gran gastronomía. Ha viajado poco, pero nos alegramos que disfrute de la buena mesa existente en España, el país al que ofende para enriquecerse". Quina ximpleria. Soler ha respost amb finezza:

"Així està el pati, nens", diu Soler. Això ho van escriure aquest dissabte. I què ha fet diumenge Soler? Respondre cruspint-se una altra delícia en un altre restaurant de Granada, com ha de ser. Un "“Remojón” de Granada amb patata, bacallà, ajoblanco..." i unes emoticones de mans aplaudint. 

I no és per menys. L'aspecte del plat és de traca:

Quan alguns mitjans com el citat hi van, Toni Soler en torna. Ja poden anar escrivint rucades. Com diuen en castellà: ¿No quieres caldo? Pues toma dos tazas... En aquest cas, toma dos tazas, un 'remojón' de Granada i pa amb tomàquet.