Aquest dimarts és el darrer dia de Vicent Sanchis com a director de TV3, càrrec que exerceix des del 13 de març del 2017. El periodista valencià deixarà el seu càrrec, no sense abans fer repàs de la seva gestió al capdavant de la televisió pública catalana. Sanchis ha estat al PB on ha deixat clar el full de ruta que sempre ha intentat mantenir des que va accedir a ser el director de la cadena: "Em van cridar per un moment difícil en què havia de deixar coses de costat. Crec que ningú s’ha sentit representat per mi com a partit ni jo m’he sentit representat per cap partit aquí a dins. Els polítics no em truquen perquè determinats tertulians apareguin als programes. Des de les últimes eleccions, no he tingut pressions per part de polítics. Abans n’havia tingut, però poques".
El director de TV3 va tenir clara una màxima que es va autoimposar des del moment que va acceptar el seu càrrec, un seient gens fàcil, amb pressions i queixes per part de molts i ell al centre de la diana: "Quan vaig entrar a TV3 vaig decidir que les crítiques i les pressions no m’havien d’influir gens, perquè no podíem fer ziga-zagues segons d’on vinguessin. No hi ha hagut cap decisió que hagi pres en aquesta casa que no m’hagi passat factura, però he aconseguit el que jo considero que és un mèrit, que alguns consideraran que és un defecte, que és que ningú ha estat plenament content". Una de les decisions a les que fa referència Sanchis és una campanya publicitària, un anunci que va arribar del Govern de la Generalitat que ell com a director va decidir emetre sobre el dret a decidir, aquest:
Víctor Amela li pregunta si seria imaginable a Televisió de Catalunya un director de TV3 que li digués 'No' al govern de Catalunya i si seria possible un director de TV3 que hagués declarat que no és partidari de la independència de Catalunya, "Seria competible?". Sanchis respon primer a aquest dubte amb una altra pregunta: "Jo li pregunto a vostè si és compatible algú que digui que és independentista i que ara mateix sigui director d'alguna cosa que no sigui la televisió de Catalunya. Crec que sí és possible ser director de TV3 i no independentista, i el temps ho dirà i aquest nou concurs que es farà ara crec que pot permetre que aquí entri qualsevol persona, heterosexual, homosexual, catòlica, agnòstica, atea, independentista, no independentista i el que vostè vulgui. I en canvi, crec que hi ha molts altres mitjans en aquesta ciutat, en aquest país, i en tot l'estat, que senzillament pel fet de ser independentista, el vetarien. Privats i públics. I fins i tot, si és possible, cada vegada més, que si poden tenir aquests mitjans col·laboradors o tertulians independentistes, perquè aquí hi ha una ratxa que s'inicia des de fa temps i que és molt forta". Se li ha entès tot. "Si vostè no ho creu", li recorda a Amela, "només ha de comparar algunes publicacions, no li diré cap perquè igual no li agrada, i miri els columnistes que té ara i els que tenia fa dos anys".
Sobre plantar el govern, "clar, jo ho he fet. El que passa que això no es fa públicament, però contínuament. Hi ha hagut moments que jo he dit a membres del govern: 'Això no es farà així. Respecte aquesta publicitat, va ser el meu criteri, considerava que en aquell moment calia posar-la perquè el Govern i el Parlament així ho havien decidit i jo coincidia amb aquesta pretensió. Podria haver dit que no, i no hagués passat res". Amela: "Segur? Segur que al dia següent vostè hagués continuat sent el director de TV3 si hagués dit 'no' a aquesta publicitat?". Resposta: "I tant. és tan fàcil com que el consell de govern, que és qui nomena el director de TV3, a l'endemà, haguessin dit si continuava o no. Li diré que en algunes altres polèmiques molt importants el consell de govern va decidir que a mi em mantenia com a director de TV3".