Pep Guardiola està vivint un inici de temporada espectacular al Manchester City al ritme dels gols del seu fitxatge estelar, el noruec Haaland. El tècnic de Santpedor porta ja molts anys vivint i entrenant a la ciutat anglesa, on es troba a les mil meravelles i on està plenament integrat al club citizen i a la seva vida a Manchester. Un dels jugadors que té a les seves ordres és l'alemany Ilkay Gündogan, casat amb la model i presentadora italiana, Sara Arfaoui. En una entrevista li pregunten a ella pels seus hàbits i pels seus restaurants preferits. Resposta contundent: "He intentat trobar un bon restaurant, però el menjar és horrible a tot arreu. No puc trobar un veritable restaurant italià o un bon sushi o simplement menjar fresc... a tot arreu congelat. He tastat els millors restaurants d'aquí, però per mi és un no. No puc mentir. Manchester és una gran ciutat, amb gent estupenda, però no per als restaurants".
Algú li hauria de dir a la Sara que per canviar el seu punt de vista negatiu, algun dia ella i el seu marit haurien d'anar al restaurant Tast, a King Street, el restaurant de cuina catalana obert per Pep Guardiola juntament amb Ferran Soriano i Txiki Begiristain el juliol del 2018, que compta amb el xef de cinc estrelles Michelin Paco Pérez. Tast s'ha convertit en només quatre anys en un dels restaurants de referència de la ciutat, per on passa gent de tota mena, veïns de Manchester, celebrities, gent del món de l'esport, o fins i tot, part de la reialesa. El seu secret? Un ambient encantador, cuina de primer nivell i una llista de plats que han dut a la ciutat del centre d'Anglaterra el bo i millor de casa nostra, la nostra gastronomia rica en plats i productes deliciosos.
Cuina catalana que fa salivar, al bell mig de Manchester. La llista de delícies culinàries catalanes que hom troba quan hi va és de traca, deixant clar que "'Tastet' és una paraula catalana que significa petit tast'": evidentment, pa amb tomàquet, però també, embotits catalans, com fuet i llonganissa, formatges com el blau de La Garrotxa o el petit nevat de cabra, musclos, espàrrecs amb salsa romesco, canelons de la iaia amb beixamel i pollastre, xuxo farcit de crema o arròs a la llauna amb el seu 'socarrat'.
El favorit de Pep Guardiola? La botifarra amb mongeta blanca o l'ou d'ànec amb patates suflé, calamars a l'andalusa i salsa tàrtara, especialitat de la casa, que també conté a la carta molts plats de la gastronomia espanyola com els pimientos de Padrón, les braves, la pota de xai, el pernil ibèric de Guijuelo o el pop. Bocatto di cardinale regat amb les millors begudes de la terra: cervesa Estrella Damm, vermut El Bandarra del Penedès, vins de l'Empordà, la Terra Alta, Tarragona o el Penedès. En definitiva, que per un preu mitjà de 50 lliures et poses com el Quico. O en aquest cas, com el Pep. Vagin a Manchester. A veure el City? També. Però el que no es poden perdre és una visita al Tast... Sortiran millor que després de veure un hat-trick de Haaland.