Rihanna porta més de 10 anys donant suport a les comunitats caribenyes fuetejades per les catàstrofes climàtiques. El 2022, la fundació de l'artista creada el 2012, va donar 15 milions de dòlars a 18 organitzacions benèfiques per donar suport al moviment per la justícia climàtica. "Els desastres naturals, estan augmentant en freqüència i intensitat cada vegada més i no afecten a totes les comunitats per igual, les poblacions de color i les nacions insulars enfronten la pitjor part del canvi ambiental", va declarar Rihanna mitjançant un comunicat, on també va exposar que el seu organització sense finalitats de lucre va néixer gràcies a la disparitat i la desigualtat entorn del tema.

Rihanna ha finançat durant més d'una dècada diferents iniciatives per solucionar diversos problemes socials

Rihanna ha incentivat a altres firmes i institucions a apostar per enfocaments originals i diferents per buscar la solució als problemes. Durant la pandèmia, la cantant es va unir a la fundació filantròpica "StartSmall" del cofundador de Twitter Jack Dorsey per a una important donació en la lluita contra el covid. En aquesta ocasió, el dot va ser de cinc milions de dòlars destinats a diferents ens encarregats de combatre amb l'esmentada malaltia, Clara Lionel Fundation va detallar per la seva part que "quan comencem l'any, mai no imaginem com el COVID-19 alteraria tan dramàticament les nostres vides. No importa qui sigui o on sigui, la pandèmia ens afecta tots".

Punts claus a tractar perquè s'aprovi la reforma financera mundial

A través d'un enllaç compartit per l'empresària d'Antilles a la plataforma activista "Global Citizen", busquen abordar les crisis interrelacionades del canvi climàtic, la fam i la desigualtat. Aquests punts es basen a complir les promeses, ja que els països rics s'havien compromès a mobilitzar 100.000 milions de dòlars anuals en finançament per al clima. Alliberament de fons, a causa que els activistes reclamen reformes urgents i progressives del sistema financer internacional com el Banc Mundial, l'FMI i altres bancs multilaterals de desenvolupament. I per últim, però no menys important, fer pagar als contaminants, en concret "Global Citizen" reclama un nou impost solidari mundial sobre els emissors de carboni més grans per finançar l'ajuda al clima i altres béns públics.

Entre els desafiaments que enfronten les comunitats més vulnerables davant dels canvis ambientals es poden classificar en diferents categories com els desafiaments climàtics que inclouen degradació dels ecosistemes, escassetat d'aigua, augment del nivell del mar i esdeveniments climàtics extrems. Desafiaments Socials i Econòmics, entre els quals hi ha la pobresa i la desigualtat, la inseguretat alimentària, el desplaçament i la migració i la salut pública.

I els Desafiaments Polítics i Institucionals que integren la falta d'accés a serveis bàsics, governança feble i desigualtat de gènere. En resum, les comunitats més vulnerables enfronten una sèrie de desafiaments interconnectats que posen en risc el benestar i la supervivència pel que és fonamental abordar aquestes desigualtats i enfortir aquestes comunitats per fer front als impactes del canvi climàtic.