Dins el món dels xef catòdics i ara molt famosos gràcies a l'allau de cuiners televisius dels darrers temps ens trobem per exemple al pioner i incombustible Karlos Arguiñano, i després, un reguitzell de rostres molt populars d'un temps ençà, com Jordi Cruz, Pepe Rodríguez, Chicote i tants i tants altres. Un altre dels que fa temps que belluga és David de Jorge, conegut televisivament com a Robin Food, que ha presentat diferents espais de cuina a la petita pantalla i que quan el van cancel·lar d'un d'ells en el passat va dir: "‘Robin Food’ era un programa fresco, divertido e irreverente a tope. Para chulo mi pirulo. Que venga alguien y lo iguale, si tiene huevos”. Ja poden observar que no es mossega la llengua a l'hora de dir les coses clares, "al pan pan, y al vino vino", fent servir una comparació gastronòmica.

Un Robin Food que sovint s'ha ficat en diferents fregaos, com quan en una entrevista per la Cadena SER es va quedar a gust parlant d'El Bulli i de Ferran Adrià: "ahora está como súper de moda reivindicar el paso por El Bulli. La gente va allí a ver las inscripciones de los nombres y todas estas movidas y yo estoy súper orgulloso de no haber ido al Bulli, joder. A todo el mundo se le llena la boca y realmente yo soy consciente de la aportación y de lo que ha significado Ferran Adrià para la gastronomía del siglo XX, pero igual que ha hecho mucho bien también ha hecho mucho mal". Un De Jorge orgullós d'haver conegut el mestre català, però també "estoy súper orgulloso de no haber estado allí y de ser hijo del sofrito, del rascar el culo de la cazuela y de no saber manejar un sifón".

També va repartir a tort i a dret contra Masterchef i tot el que suposa el talent culinari i exitosíssim de TVE des de fa ja uns quants anys. Parlant del programa, dient que no l'han convidat mai, ni falta que li fa, considerava que “Son unos lilas. Allí van los cocineros estrellados con su sifón debajo del brazo y yo soy cocinero de delantal, sartén y cabeza de ajos, un poco como ese jabalí que se mete en la ciudad y hociquea en los contenedores de basura dejando todo hecho un cristo. No soy nada cuqui, así que hacen bien en no llamarme”. 

Jurat MasterChef 12   RTVE
Samantha Vallejo-Nájera, Pepe Rodríguez i Jordi Cruz a 'Masterchef' / TVE

Ara se li ha tornat a escalfar la boca. Aquest cop, no contra un xef o un programa, sinó contra un grup molt concret. Quin? Els que formen la guia 'Taste Atlas', que ha publicat una llista amb els pitjors plats de la gastronomia a nivell mundial. I el xef i col·laborador de Carlos Alsina a Onda Cero s'ha indignat. Per què? Perquè el considerat com al tercer pitjor plat que hi ha al món, i el pitjor per tant, de la gastronomia espanyola, és un al qual Robin Food li té molt de carinyo, un emblema de la gastronomia espanyola. Quin? Un entrepà de sardines. En veure-ho, el cuiner no s'ha callat, com acostuma a ser habitual en ell: "Hay que ser cerdo, garrulo, payaso y nuevo rico para meterse con el soberano bocadillo patrio de sardinillas en aceite! Vivan las conservas de pescado!". 

Si amb l'entrepà de sardines s'ha posat així, imaginin com s'hagués posat si haguessin puntuat malament la truita de patates...

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!