Masterchef continua amb pas ferm la seva nova temporada en aquesta nova edició protagonitzada per celebrities. Els Jesulín de Ubrique, Jorge Sanz, Jorge Cadaval, Blanca Romero, Toñi Moreno, Álvaro Muñoz-Escassi i companyia continuen entre fogons amb un públic fidel cada dijous. Evidentment, de VIPS susceptibles d'anar al programa encara en queden molts. Igual que de xefs, restauradors i cuiners del país que encara no han anat al programa a oferir els seus consells, els seus plats o els seus establiments. Mentre hi ha alguns que hi han anat un fotimer de vegades, molts d'ells, més de deu, rebent a canvi un cullerot daurat com a homenatge i agraïment (Jesús Sánchez, Dani García, Martín Berasategui, els germans Roca i tants i tants altres), molts altres no hi han anat mai... I pel que sembla, seguiran sense fer-ho.
No s'entén que segons quins xefs, que a més, tenen experiència per donar i vendre a la televisió, que no els hi fan por les càmeres i que esvaloten el personal, que donarien joc, vaja, no hagin estat mai a Masterchef, no com a concursants del Celebrity sinó com a experts. I aquí ens trobem el xef David de Jorge, més conegut en el món televisiu com a Robin Food. Després de treballar frec a frec amb Martín "Garrote" Berasategui, va anar a parar a la televisió, un mitjà que el va enamorar i on ha regalat molts moments impagables amb el seu personalíssim estil d'explicar els diferents plats que cuina i els extravagants noms com els bateja, com aquest "muslamen de pollo putero":
El cuiner basc ha concedit una entrevista per la revista Men's health on recorda com de bé s'ho ha passat ell en la televisió: “En la tele me lo pasé muy bien y grabamos casi 1.500 programas de cocina. Hicimos cosas increíbles que no volverán a repetirse jamás porque ‘Robin Food’ era un programa fresco, divertido e irreverente a tope. Para chulo mi pirulo. Que venga alguien y lo iguale, si tiene huevos”. Chim pum. Ara té alguns cabells blancs més que quan va enamorar l'audiència amb la seva simpatia i bon humor, però continua tenint aquella sornegueria característica i aquell estil personalíssim per comunicar i dirigir-se als seus seguidors.
El seu mentor, com dèiem, Berasategui, ha anat infinitat de vegades a Masterchef. Per què ell no? La resposta és senzilla: “porque nunca me han invitado”. Caldria preguntar-se per què. No el veuen un cuiner amb un talent i una personalitat que s'adaptessin al talent culinari de TVE? Segons el mateix De Jorge, la seva manera de ser no acabaria d'encaixar en un producte com aquest: “Son unos lilas. Allí van los cocineros estrellados con su sifón debajo del brazo y yo soy cocinero de delantal, sartén y cabeza de ajos, un poco como ese jabalí que se mete en la ciudad y hociquea en los contenedores de basura dejando todo hecho un cristo. No soy nada cuqui, así que hacen bien en no llamarme”. I per si no n'hi hagués prou, també ha fet un anàlisi dels tres membres del jurat, dels quals ha parlat amb uns termes, si més no, peculiars: “Qué maja es Samantha, qué perro es Pepe y qué planta tiene Jordi... qué pelazo, qué tipazo y qué culo, madre mía si yo tuviera eso estaría rodando en Bollywood”.
Demanem que algun dia s'ho repensin i a Masterchef convidin Robin Food, que les deixa anar més ràpid que el famós arquer de Nottingham.