Preguntes freqüents té dos problemes. El programa de Mediapro confessa la seva dificultat que convidats anti-independentistes vagin al programa, com Miquel Iceta. Però tenen una mancança pitjor: no troben el perfil de tertulià anti-indepe. A tots els que hi van se'ls mengen amb patates.
Podrien convidar altres perfils. Hi ha bons periodistes catalans que no són independentistes, com Júlia Otero o Àngels Barceló per citar-ne un parell de molt famoses. Però el programa només pot convèncer personatges com l'ultra Israel García Juez. Aquest últim dissabte n'ha debutat un de nou: Roger Muntañola.
La cinquena temporada de FAQS manté la secció de Pilar Rahola però amb un cara a cara entre la periodista i un altre tertulià anti-indepe, a vegades Nacho Corredor, altres Alejandro López-Fonta. Ara amb Roger Muntañola, politòleg i exdiputat d'Unió Democràtica. Amb Rahola comparteix ser exdiputat i ser tertulià del Tot es mou. Res més.
Els arguments de Muntañola no van convèncer Rahola que en un moment donat li va etzibar un definitiu "Tan jove i tan vell alhora". Muntañola combina joventut i arguments antics. Rahola el va derrotar des de l'inici, sortint amb una estelada al coll per la Diada.
La bandera independentista va ser a la taula de la presentadora del FAQS durant tota la secció. Inèdit a TV3. I amb total normalitat. És un dels símbols del país. Muntañola va dir que al balcó hi va penjar una més neutra, la senyera. Més constitucional.
No només Rahola va fulminar el nou tertulià unionista que esgrimia catastrofisme contra la independència de Catalunya. Un famós espectador de FAQS, Joan Canadell, va piular contra el que estava dient Muntañola recordant que la independència d'Irlanda fa cent anys és una història que acaba bé, amb el nou país separat de la resta del Regne Unit.
Ara són la República d'Irlanda i com diu Canadell, amb un alt nivell de riquesa:
En @roger_mont a @FAQSTV3 m’hauria agradat veure’l d’opinador al procés irlandés anys després de fer la DUI i dient q no havien aconseguit res des del 2014 quan ell era en politica. Van trigar 18 anys allà però avui és dels països amb més PIB/capita d’EU. Pocs arguments…
— Joan Canadell (@jcanadellb) September 11, 2021
El programa va pujar d'audiència liderant amb un bon 14,6% tot i que la nit de dissabte és de poc consum, i només representa 183 mil persones. Segueix el problema de trobar un discurs anti-indepe més convincent i lluny dels llocs comuns de Muntañola, o la barroeria de García Juez.
Unió Democràtica, el partit del nou tertulià, va desaparèixer perquè a Catalunya no la votava ningú.