Rosalía s'atipa de l'etiqueta de fenomen mundial. Senzillament canta flamenc i és molt bona en el que fa. The Ney York Times li ha dedicat un reportatge que ella agraeix "Gracias por escuchar y compartir mi historia". La reportera malda per recollir les crítiques interessades a l'artista del Baix Llobregat: "La comunidad gitana española la ha atacado por usar palabras en caló y por adoptar una pronunciación andaluza y estilos urbanos en sus videos".

rosalia bata de cola total gtres

GTRES

L'obsessió de l'apropiació cultural resulta ja penosa. Només superada per l'acusació de ser "un producte": "Rumores que es una farsa creada por profesionales de la industria para satisfacer las tendencias del mercado". 

rosalia nyt

@rosalia_vt

El més sorprenent és que el diari nord-americà acusa l'independentisme de ser crític amb la de Sant Esteve Sesrovires. La periodista Mariola Valdés escriu: "Los nacionalistas catalanes se han quejado de que ella debería usar su plataforma como un modo de obtener apoyo para el movimiento independentista". Cap líder polític o diari independentista s'ha queixat d'això que la redactora assegura. Si algun tuitaire creu que tot català ha de promocionar l'independentisme, és la seva dèria. Rosalía que promocioni el seu art i els indepes que promocionin les seves idees.

rosalia bata de cola GTRES

GTRES

El NYT parla del  "pueblo natal de Rosalía, Sant Esteve Sesrovires, en Cataluña, al noreste de España". Per algú de Nova York ja és molt ubicar el Baix Llobregat al mapamundi. Sobre quin independentista es queixa de Rosalía, el NYT no s'entera de res.