Als 41 anys i després d'una llarga trajectòria periodística, Samanta Villar ha estat mare de bessons mitjançant una ovodonació, i ha compartit la seva experiència al llibre Madre hay más que una, per trencar els tòpics i tabús que hi ha al voltant de la maternitat i de la picardia de les donacions.

Després de l'èxit com a reportera al 21 días de Cuatro, que va conduir des de gener de 2009 fins a maig de 2010, la periodista catalana va passar a presentar 3 sesenta a la mateixa cadena, programa que la consolidaria quan va passar a dir-se Connexión Samanta. A la quarta temporada es va convertir també en directora del format, associat inevitablement a la seva persona. Derivat d'aquest contingut, va estrenar 9 meses con Samanta, al qual precisament relatava com havia estat l'embaràs dels seus bessons, Violeta i Damià.

 

A photo posted by Samanta Villar (@samantavillar) on

"Hi ha un relat únic de la maternitat com un estat idíl·lic, que no coincideix amb la realitat i estigmatitza les dones", ha comentat Samanta Villar a Efe.

"Jo no sóc més feliç ara del que era abans", afirma, i "tenir fills és perdre qualitat de vida", encara que "hi ha moments que dius: són preciosos. Una cosa no treu l'altra".

Per aquest motiu va decidir explicar la maternitat "de veritat", sense ocultar "la duresa, les dificultats extremes, els inconvenients insuportables i el sacrifici estratosfèric", perquè com a "ningú t'explica el que és en realitat la maternitat, preses una decisió enganyada".

"Abandonem ja aquesta idea que la maternitat és l'últim esglaó a la piràmide de felicitat d'una dona", proclama l'autora del llibre, editat per Planeta.

 

"Nightshot" per moments així suportes dormir quatre hores soltes al dia

A photo posted by Samanta Villar (@samantavillar) on

"La llei de donants és un desastre"

Des de 2006 hi havia d'haver a Espanya un centre de donants, explica la periodista, "de manera que la donació fos anònima", encara que havia de recollir qui era donant i quantes vegades, per evitar la consanguinitat.

El centre mai no es va crear, i, encara que estableix que el mateix donant, de semen o d'òvuls, no pot engendrar més de 6 fills, inclosos els propis, "no hi ha cap tipus de control", denuncia la reportera.

Per això, "un estudiant que vulgui treure diners, va a una clínica 6 vegades, a una altra 6 vegades més i així consecutivament. I si hi ha a Espanya 800 fills del mateix donant, no passa res", retreu Samanta Villar. "La llei és un desastre", postil·la.

 

Viatjant amb dos nadons #SíSePuede

A photo posted by Samanta Villar (@samantavillar) on

Parlant públicament sobre la donació d'òvuls, la periodista confessa que va decidir "sortir de l'armari" perquè és un tema que "s'està silenciant"

Ara, després d'un any dedicada a cura dels fills, Villar opina que "el millor és ser tia" perquè "és el més proper a la mare", però s'estalvia "el dolor físic de l'esgotament i l'enfonsament moral de dir: no puc més!".

Afegeix, ironitzant, diu que "ara ja és massa tard, ara sóc mare i cal aguantar", i que està llesta per tornar a la televisió, a la "feina light".