Karmele Marchante ha escrit fa poc un nou llibre. Després del seu 'Puta no se nace' del 2018, la col·laboradora televisiva ha encetat 'No Me Callo'. Aquí hi relata les seves experiències des que era petita i com va créixer a poc a poc en la seva infància i adolescència. Els maltractaments del seu pare franquista, la falta de carícies de la seva mare, el paper de la seva àvia, el seu primer petó, les seves primeres reunions amb polítics, la seva implicació amb la segona onada feminista a Espanya... Karmele és de Tortosa, però ha picat una mica de tot arreu. Un nòvio islandès amb el qual es va casar tot i la cara de pomes agres de la seva família la va fer anar boja per la terra dels vikings, però aquest va entrar en una secta i es va acabar pràcticament immolant. Karmele va seguir amb la seva vida: el seu amic Ocaña, Nigèria, Colòmbia, experiències amb la cocaïna, primeres col·laboracions als mitjans de comunicació... El llibre de Karmele és un 'campo de batallas': la típica historieta que et relata una dona gran (ja té 76 anys) i que t'emociona. Karmele fa plorar, també quan explica el motiu del seu canvi de nom:

I és que es veu que Marchante va estudiar periodisme a una de les millors universitats del món, la Universidad de Navarra. Finançada per l'OPUS Dei aquesta universitat, allà es va criar i crear la Karmele periodista. Preocupada per la quantitat de Cármenes que hi havia a l'aula (un total de cinc comptant-se a ella mateixa), Karmele va decidir preguntar quin era el seu nom en euskera. I al País Basc a les Carmes els hi diuen Karmele. Ho relata així al seu llibre la pròpia protagonista:

Karmele Marchante, Llolita Flores y Carmen Almeida

"Todo en orden y de forma natural, Mari Carmen se quedó en Pamplona enterrada. Allí nació Karmele. Pregunté en clase cómo era mi nombre en euskera, ya que había otras cuatro Cármenes en la misma aula. 'Miren Karmele', respondió una superamiga y supervasca cuya familia me había contado que al gobernador militar en Donosti lo llamaban ministro de Asuntos Exteriores del Estado Español. Así broto Karmele". Així va néixer la Karmele actual: la que va poder viure els seus anys més esbojarrats a la universitat navarresa. La que deixava enrere un passat fosc i tenebrós on no era estimada ni a casa. A Pamplona Karmele deia adéu a la Mari Carmen que havia sigut tota la vida.

Expulsada

En aquella mateixa tardor, just quan va començar el segon curs de periodisme, a Karmele li van fotre una puntada de peu al cul de la Universitat de Navarra. Va tenir un nòvio que pertanyia a la Orden, el qual el defineix com una "il·lusió òptica". Desbocada, Karmele explica que va acabar sent expulsada de la facultat mitjançant una carta als seus pares, sense detallar exactament el per què de tot plegat. Llavors, tipa, se'n va anar a Anglaterra a aprendre anglès, tot i que també va passar per Alemanya, Itàlia, Dinamarca, Holanda i París. Més endavant va acabar tornant a la seva terra natal, Catalunya, per reingressar a la universitat de periodisme, tot i que en aquest cas a la UB. Karmele, una 'vida loca': èxits i fracassos, però sempre amb una personalitat única. A EN Blau us seguirem explicant coses d'ella i del seu llibre.

Karmele Marchante Instagram