Susanna Griso ja fa molt de temps que viu i treballa a Madrid. Després d'uns anys treballant a Catalunya, va fer el salt a les cadenes estatals i ja fa molts anys que presenta el matinal d'Antena 3, aquest Espejo público que mira que menjar-li la torrada a El programa de Ana Rosa sense aconseguir-ho. Ja fa setze anys que és al capdavant del programa, tot i que la seva aventura madrilenya va començar uns anys enrera, quan el 1998 va anar a la capital espanyola per incorporar-se a l'espai Noticias 1 al costat de Matías Prats. Per tant, ja fa molt que ha incorporat els hàbits i el dia a dia de Madrid, per exemple, en qüestions gastronòmiques. 

griso comida
Susanna Griso / Europa Press

Gallina Blanca li ha fet una entrevista on revela alguns dels seus hàbits alimentaris, on per exemple, confessa què esmorza cada dia per aguantar després tantes hores en antena: "Mi desayuno habitual consiste en cereales, zumo de naranja, café y bocadillos. Todo ello acompañado por la prensa". Explica que degut als seus compromisos professionals i a la dedicació que li comporta el programa que presenta a Antena 3, no té massa temps per passar entre fogons. Aixecar-se cada dia a les 5 del matí i tornar-hi a les 3 de la tarda, anar a recollir els fills a escola i fer les tasques de la llar no li deixen massa temps per cuinar, tot i que li agrada, cosa que només pot fer els caps de setmana. I en aquest sentit, ha revelat quin és el seu plat estrella, el que cuina sempre que ve gent a casa a dinar, amb el que li agrada impressionar els amics. I no és cap especialitat catalana, de les seves arrels, ni cap platillo madrileny. Es tracta de pollastre al curry, tot i que reconeix que la base de qualsevol plat exitós és "un buen caldo". És clar que quan ha rebut gent a casa com Santiago Abascal o Pablo Casado, per esmorzar amb ells, el que treu damunt la taula són sucs de taronja o pernilet i formatge.

griso abascal
Susanna Griso i Santiago Abascal / Antena 3

Amant de la cuina de sempre, de les que fan les nostres mares i àvies ("Donde esté un buen plato de cocina tradicional que se quite todo lo demás. Y si es de cuchara, mejor"), fa tot el que pot perquè els seus fills mengin molta verdura i amanides, també diu que de la cuina de fora la torna boja el que es cuina a França, Itàlia o el Japó. Tot i que el seu caprici inconfessable, el seu plaer culpable és un plat de la cuina alemanya, l'strudel o pastís de poma amb gelat de vainilla. I més a prop? Li pregunten, a ella que viu a Madrid, però és catalana, quin plat destacaria de les dues gastronomies, i en aquest sentit, la presentadora no ho dubta ni un segon. De Madrid es queda amb el cocido i de Catalunya amb una delícia absoluta, un tros de cel fet plat: les mandonguilles amb sípia.

griso pastel
Susanna Griso / Antena 3

A Griso li agrada la bona teca. Li agrada parlar de menjar, cuinar-lo i menjar-se'l. Però segons quins hàbits caldria canviar-los. Encara recordem com fa un temps va gravar un programa amb un col·lega d'Antena 3, Jorge Fernández, i mentre xerraven va anar untant wasabi com si fos paté. El presentador de La ruleta de la suerte al·lucinava i ella, erre que erre, insistia en que li agradava molt i que li deixés fer. Resultat? Li van caure les llàgrimes i va començar a plorar. "¿Qué pasa, que te pica un huevo? ¡Claro, ya te lo he dicho!", li recriminava Fernández.

griso wasAbi
Susanna Griso i Jorge Fernández / Antena 3

A nosaltres, el que ens fa saltar les llàgrimes d'emoció és quan tastem unes bones mandonguilles amb sípia casolanes.