Susanna Griso ja fa molt de temps que viu i treballa a Madrid. Després d'uns anys treballant a Catalunya, va fer el salt a les cadenes estatals i ja fa molts anys que presenta el matinal d'Antena 3, aquest Espejo público que mira que menjar-li la torrada a El programa de Ana Rosa sense aconseguir-ho. Ja fa setze anys que és al capdavant del programa, tot i que la seva aventura madrilenya va començar uns anys enrera, quan el 1998 va anar a la capital espanyola per incorporar-se a l'espai Noticias 1 al costat de Matías Prats. Per tant, ja fa molt que ha incorporat els hàbits i el dia a dia de Madrid, per exemple, en qüestions gastronòmiques.
![griso comida griso comida](/uploads/s1/38/38/03/59/griso-comida.jpeg)
Gallina Blanca li ha fet una entrevista on revela alguns dels seus hàbits alimentaris, on per exemple, confessa què esmorza cada dia per aguantar després tantes hores en antena: "Mi desayuno habitual consiste en cereales, zumo de naranja, café y bocadillos. Todo ello acompañado por la prensa". Explica que degut als seus compromisos professionals i a la dedicació que li comporta el programa que presenta a Antena 3, no té massa temps per passar entre fogons. Aixecar-se cada dia a les 5 del matí i tornar-hi a les 3 de la tarda, anar a recollir els fills a escola i fer les tasques de la llar no li deixen massa temps per cuinar, tot i que li agrada, cosa que només pot fer els caps de setmana. I en aquest sentit, ha revelat quin és el seu plat estrella, el que cuina sempre que ve gent a casa a dinar, amb el que li agrada impressionar els amics. I no és cap especialitat catalana, de les seves arrels, ni cap platillo madrileny. Es tracta de pollastre al curry, tot i que reconeix que la base de qualsevol plat exitós és "un buen caldo". És clar que quan ha rebut gent a casa com Santiago Abascal o Pablo Casado, per esmorzar amb ells, el que treu damunt la taula són sucs de taronja o pernilet i formatge.
![griso abascal griso abascal](/uploads/s1/38/38/03/38/griso-abascal.jpeg)
Amant de la cuina de sempre, de les que fan les nostres mares i àvies ("Donde esté un buen plato de cocina tradicional que se quite todo lo demás. Y si es de cuchara, mejor"), fa tot el que pot perquè els seus fills mengin molta verdura i amanides, també diu que de la cuina de fora la torna boja el que es cuina a França, Itàlia o el Japó. Tot i que el seu caprici inconfessable, el seu plaer culpable és un plat de la cuina alemanya, l'strudel o pastís de poma amb gelat de vainilla. I més a prop? Li pregunten, a ella que viu a Madrid, però és catalana, quin plat destacaria de les dues gastronomies, i en aquest sentit, la presentadora no ho dubta ni un segon. De Madrid es queda amb el cocido i de Catalunya amb una delícia absoluta, un tros de cel fet plat: les mandonguilles amb sípia.
![griso pastel griso pastel](/uploads/s1/38/38/05/63/griso-pastel.jpeg)
A Griso li agrada la bona teca. Li agrada parlar de menjar, cuinar-lo i menjar-se'l. Però segons quins hàbits caldria canviar-los. Encara recordem com fa un temps va gravar un programa amb un col·lega d'Antena 3, Jorge Fernández, i mentre xerraven va anar untant wasabi com si fos paté. El presentador de La ruleta de la suerte al·lucinava i ella, erre que erre, insistia en que li agradava molt i que li deixés fer. Resultat? Li van caure les llàgrimes i va començar a plorar. "¿Qué pasa, que te pica un huevo? ¡Claro, ya te lo he dicho!", li recriminava Fernández.
![griso wasAbi griso wasAbi](/uploads/s1/38/38/08/09/griso-wasabi.jpeg)
A nosaltres, el que ens fa saltar les llàgrimes d'emoció és quan tastem unes bones mandonguilles amb sípia casolanes.