No s'ha parlat d'una altra cosa durant el cap de setmana. Els àudios de l'excomissari Villarejo i el periodista Antonio García Ferreras, la nova filtració de les gravacions publicada per Crónica Libre, recull les converses entre Villarejo i el presentador d'Al rojo vivo, on aquest darrer li confessa que no confiava en la veracitat de les proves que sostenien que Pablo Iglesias tenia un compte a les illes Granadines, malgrat tot, en va informar al seu programa confiant en Eduardo Inda, qui va publicar la informació inicialment. "Jo li vaig dir 'Eduardo, això és molt seriós, jo vaig amb això, però això és molt delicat i és massa potiner'", reconeixia Ferreras a Villarejo. Aquest matí de dilluns, Ferreras, al seu programa, ha seguit defensant la seva praxi, repetint allò de "periodismo", i omplint-se la boca de com de bé van fer les coses i bla, bla, bla. Començant, això sí... amb l'onada de calor... Tot i els dubtes que Ferreras va compartir amb Villarejo sobre aquesta informació, l'afecte a Inda va aconseguir que el periodista donés la notícia falsa dels comptes d'Iglesias a l'estranger. En les noves gravacions filtrades, Ferreras es desfà en elogis cap a Inda i és palpable l'estreta relació que hi ha entre els dos. "L'estimo un ou, l'estimo com a un germà", li explicava Ferreras a Villarejo, qui li responia: "Apa, tindràs dubtes que jo també l'estimo?".
Des que va saltar la notícia, molts hi han dit la seva, tot i que sorprèn el silenci sepulcral de molts periodistes, siguin de La Sexta o no, sobretot, quan habitualment acostumen a opinar del mort i de qui el vetlla. Una de les que han estat al focus i que ha parlat via xarxes, ha estat la periodista Ana Pastor i parella del presentador de La Sexta, que ha defensat el paper que va jugar la televisió davant d'una gravació "sense context" de l'excomissari José Manuel Villarejo. Pastor ha argumentat que "és injust" creure que una gravació "fora de context" demostri una conspiració contra Podemos. "Qualsevol que veiés la televisió aquells dies sabrà el que vam fer i el que no. Les gravacions sense context, bé ho saben a Podemos, ens serveixen per el que volem cadascú. A mi Villarejo, al que no conec, i les seves informacions sempre m'han semblat el mateix. Abans i ara", ha sentenciat. També han opinat d'altres col·legues de professió, com Àngels Barceló, demanant que "Nuestra profesión necesita una catarsis, nosotros también somos responsables del deterioro democrático de este país" o la periodista de TVE Rosa María Artal:
Qui aquest dilluns hi ha dit la seva ha estat l'escriptor gallec Suso de Toro, com sempre, imprescindible en el seu anàlisi, demolidor i dedicant una sonora galeta amb la mà oberta als que ara se rasgan las vestiduras i els que sembla que només ara hagin descobert l'existència de les clavegueres de l'estat i els seus tentacles a la justícia o els mitjans de comunicació. Unes clavegueres que a Espanya fa molt que belluguen, i que quan es tracta de Catalunya, molts es posen de perfil:
Suso de Toro, una vegada més, dient a les coses pel seu nom i alçant la veu sobre el que la resta calla.