Tamara Falcó és la nova gran cuinera de l'estat espanyol. Que els Adrià, Aduriz, Dacosta i companyia es preparin, perquè la marquesa de Griñón ha vingut a pispar-los la cartera. Fa dos anys va guanyar 'Masterchef Celebrity' i, des d'aleshores, Falcó es va entestar en convertir-se en xef. Com tothom sap ja ha aconseguit treure's el títol a la prestigiosa escola 'Le Cordon Bleu', i fins i tot va arribar a presentar un programa a TVE que, això sí, va fer figa. Ha vingut a menjar-se el món, i punt.
No negarem que la Tamara té mèrit. Una dona que no ha fotut ni brou mai a la seva vida i per a la que la cuina era aquella habitació de la que sortien fums i olors desagradables, ha descobert als seus 39 anys l'encant i la màgia dels fogons, d'embrutar-se amb salses i condiments. 'La vida te da sorpresas', que deia la cançó. I ara, convertida en la nova sensació culinària i mediàtica, comença a rendibilitzar els seus esforços. Per exemple, traient un llibre de receptes que té xixa, suc i substància: "Las recetas de casa de mi madre".
La Tamara és molt famosa, sí, però sap que la reina de la família no és pas ella. La corona és de la seva mare, Isabel Preysler, un nom que es ven sol en determinats ambients. Per això fa servir això de "la casa de mi madre" a l'exemplar, és clar. Però el títol té trampa: les receptes de la casa d'Isabel Preysler no són pas d'Isabel Preysler. Ni molt menys. Allà només prepara dinars i sopars la cuinera, la Ramona, i la resta s'ho cruspeix amb aquella alegria. De fet, al vídeo de presentació d'aquella edició de 'Masterchef', en la que Jordi Cruz i companyia la van coronar com a la millor, reconeixia que "de cocina sé poco. En casa la que lo hace es Ramona, nuestra cocinera. ¡No tengo necesidad!". Ara, però, sí que en té una: vendre llibres.
Un llibre que ha presentat aquest matí a Madrid i del que la mare ha passat olímpicament: no ha anat a l'acte amb la premsa, potser per evitar-se un tràngol quan li preguntessin per aquesta qüestió. Però també és factible que ni tan sols s'hagi assabentat del que fa la filla, perquè està molt enfeinada acompanyant la deriva del seu company Mario Vargas Llosa. En tot cas, la cara de Falcó era la de sempre: frivolité. Aquesta és la seva especialitat més coneguda: la fa a la planxa, estofada, rostida i en papillot, que és més cuqui.
Vinga, tothom a fer-li la croqueta a la Tamara, que estrena la categoria de l'aristocràcia gastronòmica. Comença malament, però: fa pudor a 'todo a cien', que els coneix bé.