D'entre totes les cadenes de TV espanyoles només n'hi ha una on sigui conegut el seu màxim responsable: Paolo Vasile. El que mana a Mediaset, per tant a Telecinco i Cuatro, és un directiu italià conegut per tenir el gallet fàcil: dispara a matar quan un programa té males audiències.
Vasile no és famós per la seva paciència i acaba de cancel·lar Los teloneros, el programa d'humor que s'emetia a Cuatro abans de Todo es mentira de Risto Mejide. Telecinco ha dit prou després de només 34 programes. La ironia és que van fer un especial Halloween divendres i la tomba de morts era la seva. Fan fora de la graella diària la presentadora Carme Chaparro:
La periodista catalana de 48 anys ha canviat Informativos Telecinco per Cuatro i ha anat de fracàs en fracàs: van confiar-li Cuatro al día, el magazin de tardes que totes volien, com Sandra Barneda, però Vaisle la va fer fora per males audiències. La va substituir per Joaquín Prat.
Des d'aleshores la cadena no sap ben bé què fer amb Chaparro. La van posar a dos programes de la productora de Sálvame, La Fábrica de la tele: primer de tertuliana a Todo es mentira i després la van ascendir a presentadora de Los teloneros amb els humoristes Antonio Castelo i Miguel Lago.
"Hasta aquí hemos llegado, ha sido un placer Carme, nos vamos a ver muy pronto. O no", fan fer broma de la defenestració. "Durante un mes ha sido ese programa que hacía comedia con temas que no te esperabas". Trenta-quatre programes diaris.
"Le damos las gracias a las cinco personas que nos ven. A las enfermeras del padre de Carme Chaparro y al señor mayor que nos dijo que le encantaba el programa". Literal, a Catalunya ahir van fer un 2% de share, 24 mil persones. Molt poca cosa, audiències desastroses:
Últim divendres per ordre d'èxit a fracàs: Ana Rosa Quintana 20,7%, Karlos Arguiñano 15,7%, Ya es mediodía 15,5%, Al rojo vivo 13,5%, Planta baixa 7,7% i 9,6% i Los teloneros 2%. El programa de TV3 de Ricard Ustrell segueix ensorrat com a cinquena opció. De moment només cancel·len Los teloneros.
Carme Chaparro torna a fer les maletes i Paolo Vasile la treu dels programes en directe. Té pendents d'estrena alguns programes ja gravats d'En el punto de mira, una còpia a Cuatro d'Equipo de investigación de La Sexta però sense Glòria Serra. Va a la seva mateixa hora els divendres a la nit.
Chaparro ha perdut amb el canvi de deixar Informatius. Deambula per la segona cadena de Telecinco sense pena ni glòria. I ara canvia la productora de Sálvame per la d'Ana Rosa Quintana. Li anava millor fent informatius a Telecinco. El que li passa a la periodista catalana sí que és "terrible, apocalíptico".
-----
Chaparro té una malaltia que li provoca sordesa: patia un trastorn auditiu a l'oïda dreta, conegut com la Síndrome de Ménière. Una malaltia que li provoca mareigs, un so de rugit conegut com a tinnitus, sensació de pressió i dolor, i pèrdua de l'audició.
S'havia quedat pràcticament sorda d'una orella, especialment en determinades freqüències, com la del telèfon mòbil o el 'pinganillo', un intercomunicador molt popular a la televisió. Aquest obstacle no és pas nou, i l'ha acompanyat durant la pràctica totalitat de la seva vida.
Li van detectar durant una revisió a l'otorinolaringòleg després d'una intervenció a les amígdales, tot i que sempre havia patit molèsties a la zona. Fins i tot va haver d'aprendre a escoltar: "si estoy hablando contigo, me tengo que concentrar para escucharte. En un sitio donde hay mucho ruido, en un bar por ejemplo, no logro entender a la gente, así que me tengo que fijar en los labios o acercar mucho".
La Carme viu ara amb un audiòfon pràcticament indetectable per a la vista i convida a no avergonyir-se'n: "¿A que no se ve? Ni siquiera con coleta. Perded el miedo. O la vergüenza. O el sentiros viejos. Yo tengo 48 años. Y no me siento mayor para nada".