Aquest diumenge el Camp Nou va tenir una doble alegria: el Barça sentenciava la Lliga guanyant l'Atlético de Madrid i el club contribuïa a difondre l'ús del català amb una campanya d'Òmnium. Hi va haver el desplegament d’un gran mosaic amb el missatge “Comparteix el català”, amb motiu de la campanya a favor de la llengua catalana a l’esport. La lectura del manifest abans de l’inici del partit va correspondre a Mònica Terribas, vicepresidenta d’Òmnium i l’esportista Núria Picas. Terribas n'ha parlat l'endemà a la tertúlia més escoltada del país, la d'El món a RAC1. Basté sap que té or amb la Terribas de tertuliana. I ha explicat una anècdota sobre la violació dels seus drets lingüístics i els dels catalanoparlants en un tren Barcelona-Madrid.
Mònica Terribas: "L'altre dia vaig anar de Barcelona a Madrid en tren amb Iryo (la competència de Renfe en l'alta velocitat), van passar una noia i un noi amb el carro de les begudes i jo volia un cafè amb llet. El noi em diu 'No te entiendo'. Cafè? Sí. Amb llet? El noi em contesta 'Yo hablo castellano, inglés, francés e indonesio. No necesito más lenguas"."Això et van dir?", perplex Basté. Terribas: "El noi es va atabalar i jo no vaig entrar a la guerra… Era una declaració d'intencions. Ell va dir que era de Madrid i després vaig veure que la companyia que fa el servei de gurmet era una empresa basca. La qüestió és que ell va dir que 'No necesito más lenguas' i jo vaig pensar: Hauries de voler-les totes… I el català també. No li demano que parli en català sinó que m'entengui quan jo li parlo, tres paraules, cafè amb llet". És evident que el cambrer no tenia un problema de comprensió, les tres paraules s'entenien, sinó d'intolerància.
El mateix odi que destil·la una oient de RAC 1 famosa, Dolores Agenjo, la directora d'Institut que es va negar a obrir-lo per la consulta del 9-N i que va declarar en el judici contra Mas, Ortega i Rigau. Va acabar a Ciutadans:
Mònica Terribas es va mossegar la llengua perquè el cambrer contractat per una empresa basca no entenia la pluralitat lingüística de l'Estat. Però d'algú que és cambrer en un trajecte ple de catalans cada dia i diu que no entén la paraula "llet", queda clar que el seu cas no és ignorància. És mala fe.