Toni Cantó, el flamant director de l'Oficina del Español, continua intentant justificar l'injustificable, continua intentant demostrar que ell treballa 24/7, continua fent el paperot per fer veure que el seu és un càrrec merescudíssim i de necessitat vital.

Ara, engegant el primer Festival de la Hispanitat el proper 28 de setembre per tal de convertir Madrid durant 15 dies en el centre mundial de l'espanyol, cita amb la que s'estrena el valencià. "Madrid se ha convertido en la gran marca de este país y esto es algo que también se percibe fuera de España". Chim pum. També s'ha omplert la boca parlant del que es va fer a Amèrica fa segles, segons la seva versió, "lo que pasó no fue, como dicen algunos, que España 'conquistó', sinó que España 'liberó' a todo un continente y abrió al mundo por completo y tenemos que sentirnos muy orgullosos de todo aquello".

Toni Cantó... treballant? / @tonicanto1

Evidentment, sempre que l'actor-polític parla d'espanyolitat, immediatament surt la paraula Catalunya. El director de l'Oficina del Español ha tornat a desbarrar de mala manera i a mentir descaradament parlant de què passa al nostre país.

En una entrevista per Onda Madrid, a Cantó li pregunten si li agradaria que hi hagués oficines com la seva en d'altres zones del territori. Resposta: "A mí me encantaría que hubiera una Oficina del Español en la Comunidad Valenciana. Desde luego ya no le cuento en Catalunya, País Vasco o en Baleares".

Toni Cantó, entrevistat a Onda Madrid / Onda Madrid

Diu que com que allà no governa el centre-dreta, "los que han salido perdiendo han sido los ciudadanos por la falta de libertades, y desde luego, los hispanohablantes porque han tenido que renunciar a usar su lengua materna para educar a sus hijos o para dirigirse a la administración o para trabajar, en lugares donde se están poniendo barreras lingüísticas a todo el que no hable catalán, valenciano, vasco, etcétera.".

Toni Cantó / @tonicanto1

La poca vergonya d'aquest personatge no té límits. N'hi ha més: "Hay quienes prohiben el español, limitando las libertades de los ciudadanos, y además, empobreciéndolos. espero que en España se imponga la luz"... Llums que li falten a algú que menteix sense que li caigui la cara de vergonya.

---

Fa poc, l'actor i polític ja va sortir escaldat després que justifiqués en una entrevista al diari El Español que no treballa més a Catalunya perquè "Es obvio que hay territorios donde por hacer teatro en español ya no puedes entrar, como en catalunya. Yo hace años que no puedo trabajar allí por hacer teatro en español, y les pasa a muchas compañías, y es un retroceso brutal".

El primer en deixar-li les coses clares va ser, tal i com va informar En Blauel gran Dani Rovira. Una galeta amb la mà oberta que va significar el tret de sortida, que s'obrís la veda, on els bolets cap al nou millor amic d'Isabel Díaz Ayuso anaven que volaven: "Igual he hecho más de 300 representaciones en Cataluña, no solo en castellano, sinó con mi acento andaluz. Y la gente siempre me ha recibido encantada y con mucho cariño. Señor Georgie Dann, hágame el favor". Després d'ell, li van seguir companys de professió com Jose Corbacho, Tristan Ulloa, Anabel Alonso, Juan Diego Botto o Pepón Nieto. La més contundent, Ana Morgade"No chato, no te contratan porque eres más malo que la droga".