El flamant director de la nova "Oficina del Español", Toni Cantó, s'ha estrenat en el 'chiringuito' per la porta gran. Des que Ayuso premiés la seva genuflexió constant i tossuda amb un càrrec de 75.000 euros l'any, s'ha proposat demostrar que cada cèntim de diners públics ha estat invertit de forma extraordinària. Això què vol dir? Que l'idioma espanyol en sortirà guanyant? No, ni de bon tros. Ens referim a que el valencià s'està dedicant a la propaganda espanyolista rància, sectària i penosa. I mira que al currículum del rodamons de la política trobem fites que crèiem insuperables, però Cantó fa bo aquell eslògan d'una marca esportiva: "Impossible is nothing". Perdó, ho direm en cristià, no sigui que li desmuntem la paradeta: "Nada es imposible".
Després de somicar a 'El Español' amb la faula de "no puedo trabajar en Catalunya por hacer teatro en español" i de rebre fins al carnet d'identitat, no baixa el ritme i segueix escopint l'enemic català. Ara, contra una altra de les seves obsessions, herència del seu pas pel partit d'Albert Rivera, Inés Arrimadas o Sonia Sierra: TV3.
El motiu del rampell de fúria de l'exactor, expolític i ara endollat a l'administració, ha estat un gag del programa 'Bricoheroes', que ja emet la seva segona temporada. Jair Dominguez i en Peyu han tornat a la càrrega amb aquest xou irreverent i mordaç. Un humor no apte per a determinats marcs mentals, d'aquells que es victimitzen a la primera de canvi mentre que amb l'altra mà atonyinen, reprimeixen i humilien en nom de la pàtria. Sí, la broma de la parella és provocadora: parlen d'una escaira de ferro, amb la que es podria fer molt de mal si te la llencen al cap. En Jair li afegeix picant a la cosa, posant com a subjecte passiu la Guàrdia Civil. I en Peyu amplia la ironia: "diu un guàrdia civil perquè té la pell més fina. De seguida els hi surten morats". Dominguez també hi suca pa: "són delicats. No són ninotaires". Humor àcid i que té la seva part de raó. No cal explicar-ho gaire, tots sabem què passa en aquest estat durant els últims anys. El madrileny assimilat ha replicat al seu estil: "TV3, la televisión del odio". Ho diu ell, tot un 'oso amoroso'. I en Peyu l'ha etzibat una plantofada tornant al punt de partida, la famosa frase de "no puedo trabajar en Catalunya". El de Muntanyola, home de teatre, li fa tastar la seva medicina: "Yo no puedo actuar en España por hacer teatro en catalán".
Peyu: "Yo no puedo actuar en España por hacer teatro en catalán" https://t.co/EbZM2ok8Dv
— Peyu (@enpeyu) July 6, 2021
La salut de l'espanyol li importa un rave, a en Toni. El que volia era un altaveu públic per continuar la croada contra Catalunya. Una farsa. Una més.