Toni Cantó, el flamant director de l'Oficina del Español, continua fent mèrits per fer que l'oficina que dirigeix sembli un esperpent. L'actor i polític, la persona que més vegades ha canviat de jaqueta els darrers temps, no perd l'oportunitat d'omplir-se la boca d'espanyolitat mal entesa, o entesa a la seva manera, és a dir, passant per damunt de tot i de tothom, deixant qualsevol cosa que no tingui tuf de rojigualda per terra, menystenint tot el que no parli de la pell del toro.
El valencià ha comparegut en l'Assemblea de Madrid per explicar els objectius de l'oficina que dirigeix, explicar les línies estratègiques, si és que en té, i parlar d'una data que s'aproxima i que ell especialment té marcada en vermell en el calendari. probablement, el dia més feliç de l'any per algú com ell: el 12 d'octubre.
Coincidint amb aquesta data, ha posat en marxa un festival de cultura llatina, 'Hispanidad', i ha parlat de què significa i què hauria de significar el 12 d'octubre per a tots els espanyols, davant de les diferents formacions polítiques que escoltaven com deixava anar alguna que altra barbaritat, cosa de la qual ja ens té acostumats.
Cantó, en la seva obsessió de reivindicar "con orgullo nuestro legado histórico", s'ha posat la capa d'historiador i la corona de sant, per dir, sense el més mínim gest de vergonya, que "yo no creo que seamos colonizadores, ni conquistadores ni nada parecido".
Cantó ha justificat les barbaritats que es van fer quan els espanyols van arribar a América d'aquesta manera: "España, cuando llegó a aquel continente, lo liberó. Porque si no, los pocos cientos de españoles que fueron capaces de liberar a aquel continente, debieron ser Superman". Just en dir això, un membre de Podemos li fa un gest que no han captat les càmeres i el director de l'Oficina del Español s'ha posat reptador: "No me haga ese gesto".
Després, Cantó ha continuat amb el seu panegíric dels justos i altruistes conquistadors espanyols: "Lo liberaron, porque si no, no se entiende cómo unos cientos consiguieron liberar a tantísimos miles de personas de aquél continente que estaban sojuzgados por un poder que era brutal, salvaje, incluso, caníbal. España liberó aquello, y a partir de ahí creamos una historia común, con una lengua común, y con un legado histórico del que nos tenemos que sentir orgullosos".
Toni Cantó: "Yo no creo que seamos colonizadores ni conquistadores ni nada parecido. Yo creo que España cuando llegó a aquel continente liberó al continente. Lo liberó de un poder brutal, salvaje, caníbal". pic.twitter.com/IOM593T16C
— Público (@publico_es) October 6, 2021
La xarxa s'hi ha abraonat en zero coma:
Sinceramente, no veo ya la relevancia de opinar. Esto es fanatismo ideológico, nacionalista, que aprovecha la ignorancia.
— Alex_BMN (@ABarmagen) October 6, 2021
Parece que este ha faltado en la escuela todas las clases de historia. Dios, como algien puede estar tan ignorante mezclado con una arogancia tremenda devenir politico y abrir la boca? Seguramente va declarar la inquisicion muy humana y que protegió la humanidad de la brutalidad
— mk4058 (@mk4058) October 6, 2021
"aquél continente"..."lo liberó de un poder brutal, salvaje, caníbal"...
— Naty_Ury88 (@NatyUry88) October 6, 2021
¿Pero este tipo que se piensa que era América antes de la conquista?
¿Alguien llamó al viejo continente para pedir ayuda?
Es verdad, la Santa Inquisición fue la época donde más proliferaban la paz y el amor
@Tonicanto1 opinanas desde la barra de un bar 🤡 pic.twitter.com/ZhVrGQqk5f
— Persona (@_persoa) October 6, 2021
De que la libero? Del peso del oro y la plata que nos trajimos.
— Macnafri (@macnafri2) October 6, 2021
Un altre colonizador il·luminat convençut.
— Democràcia directa, ara !! (@BARSDAVID) October 6, 2021
¿España como ombliguito del mundo? ¡venga ya!
— esther🔻🏳️🌈🐦🐤🦅💜🌻🌼🌺⚘📝📙 (@EstrellaDist) October 6, 2021
Brutales, salvajes y caníbales son algunas de las políticas que practican contra nosotros/as, los/las ciudadanos/as, quienes se les llena la boca con la palabra "Libertad".