Toni Clapés s'ha llevat de bon humor aquest dimarts. L'EGM final de temporada marca un any especial per ell, que ha tornat a fer ràdio després de la baixa pel seu limfoma. I l'acaba com el comença, líder absolut de la ràdio a Catalunya deixant el seu competidor Catalunya Ràdio fora de joc: Versió RAC 1, 253.000 oients i la competència fent una cinquena part: Estat de Gràcia, 57.000  i APM ràdio, 53.000. Tots dos programes han estat cancel·lats per mala audiència. Per Clapés és un dia com la resta des de fa quinze anys: és el líder i quan passeja per Barcelona s'ofèn de la deixadesa del patrimoni de ciutat:

TUIT

toni clapes TV3

Clapés no entén la ruïna de BCN, TV3

En aquesta ocasió no és patrimoni públic sinó d'una entitat privada però que és al cor de tots els barcelonins: el meravellós Club Natació Barcelona. Un espai a la Barceloneta que recorden les 3 generacions del país. Els grans que hi anaven quan era només per a socis masculins quan els pares hi duien els fills el diumenge a nedar o a jugar a fronton davant la platja. Els adults que hi tenen embarcacions de vela a la sorra. I els petits que hi fan casals d'estiu. Mítica piscina d'aigua salada a l'aire lliure. Però un fotògraf professional, Lluís Artús, ha retratat un nedador a la piscina interior buida, millor dit, abandonada:

Les parets cauen a trossos, les baranes dels pisos superiors trencades, les rajoles pel terra, el trampolí corcat, merda com al pal d'un galliner, foscor, i la cara del nedador és de desolació. Com la de Clapés i els milers de barcelonins que hi han nedat. "La piscina històrica. (Estat lamentable del patrimoni del país)". Tots som Clapés. Va dir que volia ser alcalde de Barcelona. Per evitar que als barcelonins se'ls encongeixi l'ànima com a aquest nedador amb cara de pena. És patrimoni privat d'una entitat històrica, com el Liceu, que van refer les Administracions, o el Mercat de les Flors o tanta història que es converteix en llegenda. Perquè desapareix.

El CNB es va fundar l'any 1907. La seva esplendor va ser als anys 70 quan es construeixen tres nous edificis: sales d'estar, vestuaris i oficines. En els anys 80 es rehabilita l'antic edifici de l'Escullera i es construeixen noves instal·lacions: pistes d'esquaix, vestuaris femenins, pista poliesportiva i un frontó de 36 metres.