L'estiu és època per a desconnectar, gaudir d'amics, família i relax, de grans àpats i sobretaules encara més inoblidables i de carregar piles de cara a la nova temporada laboral. Tot això és el que ha fet, o ha intentat fer, el bo d'en Toni Cruanyes des que el passat 16 de juliol va ser el darrer dia que el vam veure davant les càmeres.
El periodista de Canet de Mar ho ha fet, però com a editor i excel·lent professional que és, sempre amb un ull posat en l'actualitat que l'envolta i comentant de tant en tant alguna de les impactants notícies que hi ha hagut aquests dies i que han ofert els seus companys del departament d'informatius de Televisió de Catalunya.
El públic ja té ganes de tornar-lo a veure al capdavant del Telenotícies Vespre, però deixem que en Cruanyes esgoti els darrers dies de vacances que li queden comme il faut, és a dir, fent el que toca: regalar-se nits com les que ha viscut aquest passat dijous.
Les vacances que està fent el presentador de TV3 estan donant molt de sí, sempre al costat de la seva meravellosa família, el seu marit Eugeni Villalbí i els dos fills de la parella, l'Elies i la Joana, de 6 i 2 anys, que han pogut estar amb els seus pares les 24 hores durant vàries setmanes.
Ha plogut molt des que va començar les vacances, quan el primer que va fer en el seu primer dia lliure va ser gaudir de les bondats de casa seva, a Canet de Mar, on s'hi va estar les primeres dues setmanes, amb cabells més curts, arròs i tertúlia en cadira de càmping al jardí. Amb una reflexió dels clàssics:
Després, baixant cap a Castelló. En un Parc Natural dels Països Catalans, passat Vinarós. Al costat de la piscina prenent cervesa artesanal o al costat del mar al Parc Natural de la Serra d'Irta. Dos indrets que fan estiu. Allà el vam veure amb una camisa hawaiana i una barba diferent a la que ens té acostumats. Però sempre guapo i amb un somriure d'orella a orella.
A la Platja del Paradís Cruanyes ha gaudit amb la canalla dedicant-se, per exemple, a una d'aquelles activitats tan senzilles però tan maques com recollir petxines i pedretes a la vora de mar. El resultat és una obra d'art natural, com podem veure en les diferents imatges que ha compartit amb els seus 133.000 seguidors.
I ara, poc abans de tornar de manera definitiva a la feina, Cruanyes ha tornat a pujar a Catalunya per posar la cirereta del pastís a les seves vacances. Ho ha fet en un indret meravellós que qui sap si d'aquí a unes setmanes, el 12 d'octubre, té un altre nom oficial.
"No és Sant Carles, és la Ràpita", una frase que molts rapitencs i rapitenques han hagut de repetir al llarg dels anys. A Sant Carles de la Ràpita, al Montsià, el nom sempre l'han abreujat així i, ara, l'Ajuntament ha explicat que farà una consulta popular el proper 12 d'octubre per preguntar a la ciutadania si volen que el municipi passi a ser oficialment "La Ràpita". Es digui com els seus veïns vulguin, el que sí tenim clar és que allà hi ha un lloc on fan un suquet de peix celestial, com ha pogut comprovar el periodista català.
Aquest és l'aspecte meravellós, la foto que ha publicat i que ha fet salivar els seus seguidors, el suquet "memorable" i "foodie" que ha tastat i devorat Toni Cruanyes a la terrassa de l'Hotel Restaurant Juanito Platja "amb molt bona companyia" i la millor de les postals al davant mentre degustava aquest bé de Déu:
La reacció a xarxes ha estat unànime: "Sant Carles es el gran descobriment de la meva vida!!", "Dels millors llocs de La Ràpita!", "Benvinguts a la Ràpita!! Avui mengeu al costat mateix d casa meva!! Disfruteu d l’hospitalitat d’aquest hotel i de la cuina dl seu restaurant!!", "El conec força i m'encanta especialment el seu arròs 'tot pelat', te'l recomano", "S'està molt a gust i es menja molt bé!!!", "Fantàstic lloc l'entorn del Juanito. Moments i records d'un estiu inoblidable !!!!"...
Els fans de la zona, emocionats amb la visita de Cruanyes. I ell amb el suquet, la bona companyia, l'indret i les vistes. S'ho mereix.