La transfòbia torna a aflorar a Mediaset només uns dies després que Amor Romeira es posés a plorar en directe durant l'emissió d'En boca de todos per un cas similar. Quan debats d'aquesta índole, en els quals es qüestionen de forma indiscriminada els drets de la persona com si fossin un tema del dia més, semblaven haver anat diluint-se amb el pas dels anys i l'accés a la informació, la realitat és ben diferent. La col·laboradora i participant de Gran Hermano 9 es veia obligada a afrontar preguntes molt incòmodes per part de Sonia Ferrer i altres col·laboradors de l'espai presentat per Nacho Abad.
Lamentablement, la història es repeteix i massa aviat, però aquesta vegada les vexacions han tingut una altra destinatària. Es tracta de l'actriu Alex de la Croix, una de les cares més noves dels últims episodis de la comèdia La que se avecina. Tot comença en el moment en què la intèrpret, durant la celebració en el FesTVal de Vitòria amb motiu de la presentació de la nova temporada de la sèrie, oferia unes declaracions per als informatius de la cadena. El que vindria a ser un gest promocional a l'ús que acaba eclipsat per un error colossal i ofensiu.
L'actriu no calla davant del 'misgendering' dels informatius
'Misgendering' és el terme encunyat en la llengua anglesa per fer referència a les ocasions en què s'apel·la a una persona fent servir un gènere que difereix amb el qual s'identifica de forma expressa. Això vindria a ser el que ha succeït amb De la Croix en l'emissió d'Informativos Telecinco. L'equip retolava malament. En lloc d'actriu, actor. Un petit detall que molts podrien considerar nimi i fins i tot una cosa amb possibilitat de ser obviada, però que és completament inadmissible quan es vol informar de forma correcta i sense faltar a ningú al respecte. Polèmica servida sobre la qual la jove que interpreta la Karma en la sèrie dels Caballero no ha pogut evitar pronunciar-se.
A través dels seus 'stories' d'Instagram, Alex alçava la seva veu en contra del succés, expressant que està "harta, pero del verbo harta". Bé, no hi ha cap verb, però s'entén la hipèrbole. "Esto es algo que no tendría que estar explicando 'again', pero resulta que sí", prosseguia, destacant també que "es inadmisible, violento y abusivo que la cadena para la que trabajo no respete mi identidad" afegint un fotograma del moment en qüestió per il·lustrar la història. "Esto acaba de suceder en los informativos de Telecinco de la rueda de prensa de esta mañana", exposava. Molt desafortunat.
Les xarxes es fan eco de la situació amb Alex de la Croix
"Me parece que ya está bien de transfobia", recollia un usuari d'X, la xarxa social abans coneguda com Twitter, amb una imatge del tan desencertat 'chyron'. Malgrat tot, les respostes a aquest 'post' de denúncia pública deixen molt a desitjar. Comentaris que aquí no reproduirem per respecte a l'actriu, però que fan massa olor de naftalina i que demostren que, per desgràcia, queda massa per recórrer al camí cap a comprendre que tot això es remet a una cosa tan primària com el respecte entre persones.
Romeira es va veure forçada a marxar de la plataforma després de la seva topada. "Hacía años que no recibía tanta transfobia", escrivia. Gotes que curullen el got, i que deixen constància sobre la innegable importància de cuidar aquestes qüestions, afectin a qui sigui i senti el que senti i sigui cadascú. La innegable importància de cuidar les persones.