Gran estrena del programa El Suplent a TV3 les nits de dilluns. Algú s'ha preguntat què passaria si un dia, en una classe de batxillerat, faltés el professor i una persona famosa es presentés en el seu lloc? Aquesta pregunta ja té resposta en forma del nou 'docutaintment' del departament de Nous Formats de la Televisió de Catalunya. Quatre famosos de diferents àmbits tenint una inspiradora conversa amb els alumnes de quatre classes de quatre escoles de Catalunya. El primer en trencar el gel, Antonio Díaz, el Mago Pop, que va deixar els alumnes amb els ulls com plats. Com Martínez Almeida, però sense fer el ridícul. Si l'alcalde de Madrid va deixar els nens atònits parlant de l'Amazones i Notre Damme, el Mago Pop va provocar un interessantíssim debat sobre les inquietuds d'un grup d'adolescents, les experiències vitals, els somnis, les contradiccions i què n'esperen de la vida. Un diàleg emocional i emocionant.

el suplent

TV3

Un excel·lent 20,9 % de share per veure com el Mago Pop s'estrenava com a professor suplent, precisament, a la mateixa escola on ell va fer el batxillerat molts anys enrere. Institut Federica Montseny de Badia del Vallès. Antonio Díaz visita per sorpresa els alumnes de segon de batxillerat per fer-los-hi una classe d'història. Però la classe esdevé molt més que això. Han parlat d'història, però la del propi Díaz, que quan somiava dedicar-se a la màgia, practicava constantment trucs justament a la classe que va visitar. Un Mago Pop que ha deixat clar amb les seves paraules com d'important és la passió, la dedicació, el talent i els orígens.

el suplent3

TV3

el suplent4

TV3

Algun alumne, com a la foto, es posava les mans al cap en reconèixer-lo. I un cop fetes les presentacions, una conversa deliciosa entre tots ells. Amb alguns moments especialment emotius, com quan l'il·lusionista confessa l'amor i admiració que sent pels seus pares i pregunta als alumnes que parlin d'ells. Fins i tot, es van llegir algunes cartes que els van encarregar escriure. La majoria de les cartes, dels comentaris, de les frases que es veien i sentien per part dels alumnes d'aquesta escola, tant quan parlaven entre ells, com quan ho feien amb el mestre suplent, eren en castellà. El Mago Pop s'adreçava a ells gairebé en tot moment en català, alternant amb algunes expressions en castellà. I els nois responien amb la llengua que parlen a casa, i amb la que se senten més còmodes. Només faltaria. I és que per molt que alguns, com els Rivera, Arrimadas i companyia s'entestin, a les escoles catalanes i a TV3 no s'obliga ningú a parlar o deixar de parlar en una determinada llengua. Pots veure el programa clicant a la foto:

el suplent7

TV3

el suplent6

TV3

Significatiu és el comentari que una de les alumnes que sortia al reportatge ha escrit a les xarxes socials explicant com va anar la conversa amb els productors del programa quan van anar a gravar a la seva classe:

Una classe excel·lent que els alumnes del Mago Pop no oblidaran. Ni ell tampoc.