El programa de TVE '¿Quién educa a quién?' ha arribat al final de la seva primera etapa. El debat sobre educació, que acompanyava els capítols de la sèrie 'HIT', ha passat olímpicament de la temàtica de la ficció i s'ha centrat en el 'raca-raca' del trifachito durant aquests últims dies: la nomenada 'Ley Celaá' i la tramposa, abjecta i absurda teoria de la persecució al castellà. Defensant aquesta tesi, dues figures de la intransigència i el victimisme fatxa: Isabel San Sebastián i Anna Grau. L'orgia de mentides, menyspreus i bajanades que es van sentir a la tele eren pròpies de l'Espanya de postguerra. Impossible no repassar-les sense una pinça al nas.
Les consignes són de primer d'ultra: les llengües dels 'indígenes' embruteixen els nens i nenes de l'estat espanyol i el bilingüisme és bo sempre que no sigui en català, euskera o gallec. San Sebastián es va dur la palma: es va afartar de repetir "vascuence", que ensenyar matemàtiques en una altra llengua que no sigui 'el cristià' porta al fracàs escolar, que si són idiomes estrangers (potser sí que té raó, i per això molts volen fotre el camp del seu 'país'). Només li mancava la camisa blava i fer la salutació romana per provocar l'èxtasi d'Abascal i la seva colla. Grau no es va quedar enrere, repetint els mantres infectes de "s'espia als patis de les escoles perquè no parlin el castellà", entre d'altres meravelles. Entre totes dues van protagonitzar l'exemple més clar de manca d'educació en un debat sobre, precisament, l'educació: no només per les faltes de respecte i fal·làcies, sinó perquè no respectaven el torn de paraula de la resta de convidats, que al·lucinaven amb la sobredosi de caspa de la parella. Per no respectar, no es respectaven ni entre elles. Baralla fatxa televisada. La xarxa, atònita i fastiguejada.
"Hablo 5 idiomas", deia San Sebastián. Sí, una llàstima. Cap d'ells li servirà mai per dir res assenyat. Pren nota, Colau. Aquests són els teus nous companys de viatge. Una vegada més: Visca el català, gora euskera, longa vida para o galego!