El Barça comença a rutllar, i de quina manera, de la mà del gran Xavi Hernández. El tècnic de Terrassa no fa ni dos mesos que va debutar amb el club blaugrana i ja es comença a notar la seva mà a la banqueta. La incidència del nou entrenador del Barça s'està notant cada vegada més: els seus futbolistes comencen a saber a què juguen, els joves no paren d'evolucionar i ara l'equip sembla tenir l'autoestima molt més alta i competeixen com feia temps no es recordava.
Tot i quedar eliminats de la Supercopa d'Espanya l'altre dia en perdre les semifinals contra l'etern rival, els de Xavi es van merèixer la victòria en bona part del partit, i només errades puntuals i l'encert en la contra del Reial Madrid va acabar amb les esperances de jugar la final.
El Barça va perdre, sí, però les sensacions van ser de victòria. I ara, a més, Xavi pot treballar amb bona part dels homes que fins ara estaven lesionats o amb covid: el recent fitxatge Ferran Torres, però també Pedri o Ansu Fati.
Veurem què passa els propers dies. De moment, l'eliminació de la Supercopa va fer que el Barça no hi sigui avui al King Fahd Stadium de Riad, on el conjunt d'Ancelotti i l'Athletic Club disputaran la final. Probablement Xavi vegi el partit per la tele de casa, analitzant amb detall el conjunt basc, proper rival dels blaugrana, el proper dijous, als vuitens de final de la Copa del Rei.
El Barça va tornar a casa, motiu pel qual, aquest dissabte al vespre els jugadors i el tècnic van poder gaudir d'un moment en família, amb amics o tranquil·lament a casa. En el cas de Xavi i la seva dona, Núria Cunillera, van aprofitar el vespre d'aquest cap de setmana per anar a sopar amb amics a un restaurant meravellós, l'Oaxaca Cuina Mexicana del Pla del Palau, a Barcelona.
La Núria ha immortalitzat la vetllada amb un vídeo deliciós on es veuen tots els platets que la parella i els seus amics se metieron entre pecho y espalda. Un reguitzell de delicatessen picantetes, de tortillas, frijoles, cilantro, ropa vieja i d'altres productes típics de la millor gastronomia mexicana que ofereix als seus clients el xef catalano-mexicà Joan Bagur, "Cuina mexicana tradicional i 'mezcaleria' al cor de Barcelona", tal i com ells mateixos pregonen.
La cambrera els hi recomana que tot i cada plat té una part picant, que afluixin el ritme si no volen que els hi comencin a sortir llàgrimes dels ulls i que la llengua se'ls hi posi vermella del picant. Desconeixem si Xavi Hernández va fer cas de les indicacions o no, ell que també és de donar ordres als seus jugadors.
De moment, amb la cara pagava. Expressió murri de complicitat del tècnic blaugrana, cella cap amunt, amb cara de dir-li a la seva dona Núria, que l'estava gravant, que no veia l'hora de fotre-li queixalada a la tortita que s'acaba de preparar.
Segur que Xavi va agafar forces de cara als pròxims compromisos del seu equip.
No sabem si la manduca que va sopar l'entrenador blaugrana i la seva dona va tenir extra de picant o no, però el que no hi ha dubte és que el joc del Barça, de la seva mà, comença a tenir aquell gustet picant tan agradable d'èpoques passades, després de molt de temps on els plats que oferia el conjunt blaugrana eren absolutament insulsos i insípids.