'MasterChef' continua la seva etapa televisiva amb acceptables dades d'audiència malgrat emetre's gairebé de forma ininterrompuda durant tot l'any. Gràcies a aquest format, la cuina s'ha col·locat al mapa, especialment la d'avantguarda. La professió de cuiner s'estudia ara a la universitat i és una de les més prestigioses. Els restaurants han proliferat per milers a cada ciutat, i acudir a ells és una pràctica comuna, fins i tot als d'estrella, encara que el seu preu sigui una mica elevat. Cuiner com Jordi Cruz s'han tornat famosos. És un dels xefs més prestigiosos d'Espanya. En la seva època va ser el cuiner més jove en alçar-se amb una estrella Michelin. L'únic Jordi Cruz famós d'aquella època era el presentador d'Art Attack.
Els cuiners investiguen per sorprendre amb els seus plats, s'atreveixen amb les combinacions més sorprenents i esbojarrades. Un dels més atrevits és David Muñoz, però al Regne Unit hi ha algú que li supera en bogeries, es tracta de Jamie Oliver. Tanmateix, la seva innovació li va costar massa cara. Es va fer popular a nivell mundial per la famosa paella amb xoriço, una cosa que a Espanya seria una aberració. Va viure tres mesos d'autèntic infern per les crítiques.
Fa anys que la vida no li somriu a la cuina, els seus negocis se'n van anar a la fallida. Abans de la pandèmia, Jamie Oliver va comunicar que els seus restaurants es trobaven en fallida i inici un curs de creditors. Aquest procés va suposar el tancament d'un total de 20 establiments i l'acomiadament de 1.000 persones.
El xef es va sincerar en un documental on era el protagonista. Va repassar la seva carrera des dels seus inicis. Des de tocar el cel amb l'èxit a caure a l'infern amb el fracàs. En el reportatge va visitar el seu primer restaurant, Fifteen, que va obrir les seves portes el 2002, amb un jove Jaime amb molta il·lusió. Va esclafir a plorar.
"Déu meu. És dur. He tingut massa estrès", diu el cuiner al documental. Entre llàgrimes se sincera sobre el seu fracàs. "Vaig ser molt ingenu. Era bo manejant un restaurant. Però vaig obrir molts locals grans i a la gent li agraden els petits".
Jamie Oliver va tancar els seus restaurants, però no és a la ruïna
Un dels principals problemes segons les crítiques dels seus comensals és que el preu era massa elevat per al preu del menjar. Va anar perdent visitants.
Va arribar a fer-se molt famós en televisió com és el cas de Jordi Cruz. Ell també protagonitzava publicitats amb marques relacionades amb l'estris de cuina o alimentació. El 2014 un dels seus restaurants va tenir problemes amb les condicions d'higiene. Segons va publicar The Times, a la carnisseria que els proveïa van aparèixer excrements de ratolí, carn amb floridura, etc.
No obstant això, Jamie va procurar no tornar-se boig i va saber invertir els seus guanys. En el dia d'avui tindria uns estalvis d'uns 20 milions d'euros. Uns dies més tard del tancament del seu restaurant, 'The Sun' va publicar unes fotografies de la seva mansió, valorada en 10 milions d'euros. En conèixer la notícia, els seus exempleats van tornar en contra. Tots van ser acomiadats, mentre que ell vivia com un rei.