TV3 basa el seu èxit actual, reconegut per Forbes, en una bona programació líder d'audiència però amb una gran novetat: ampliar aquesta programació més enllà de les setze hores diàries, entre les vuit del matí i les dotze de la nit, des d'Els matins a la repetició del Més 324. Més enllà del que s'emet entremig hi ha un univers enorme i en català. TV3 és només una pota, la primordial, del web 3Cat que conté molts altres canals que a vegades contraprogramen a TV3. Per exemple aquest dimecres que mentre molts adults miraran a prime time de TV3 la docusèrie Polis sobre els Mossos d'Esquadra, molts joves estaran veient a l'ordinador l'estrena de la segona temporada de La travessa amb Laura Escanes. Les hores de programes en català augmenten al 33  que sobreviu, el SX3 per a nens i nenes o a un canal anomenat EVA només per internet adreçat als joves. Conté programes com La turra, produït per Ricard Ustrell i la seva empresa La Manchester, o Xef Marín produït per Jordi Basté i la seva productora Monmedia. Aquest últim el presenta un conegut Instagramer, Arnau Marín, que a banda de la seva evident fotogènia, idèntic a un Gerard Piqué de jove, amb només 25 anys té un exitós compte d'Instagram sobre cuina amb mig milió de followers.

Xef Marín, TV3
Xef Marín, TV3

Arnau Marín diu molt clar que "Ni jo soc xef, ni això és un programa de cuina!", però té el perfil ideal per "la nova TV3", la de Laura Escanes, Núria Marín, Jordi Cruz, Eva Soriano o Gerard Romero. Arnau, el xef Marín, vol demostrar que cuina les receptes que penja a les xarxes i ho fa a TV3, a EVA, acompanyat sempre d'un personatge conegut amb qui cuina i parla. Pel programa 15 ha triat  Luc Loren, un Instagramer saragossà (300 mil followers a Instagram) que fa 15 anys que viu a Catalunya. Res millor que una bona polèmica per fer-se un lloc als digitals. Ha estat el convidat qui ha fet broma dels noms en català dels aliments, dient que són massa complicats de memoritzar perquè són massa diferents del nom en castellà. Cigrons, maduixes o pastanagues en lloc de garbanzos, fresas o zxanahorias. Aquest és el tall:

Luc Loren a TV3
Luc Loren a TV3

Luc Loren: "La comida en catalán es tan rara. ¿Tú crees que los garbanzos se tienen que llamar cigrons, o las fresas maduixes?". El xef li contesta impecable i veloç, mostrant que la productora de Basté sap triar bé els presentadors: "Una persona de Catalunya et dirà Per què s'ha de dir garbanzo?". I el convidat li replica: "No ya pero es que con la comida cambia mucho. Es muy curioso. Qué es la pastanada (sic)". El xef Marín li aclareix: "Pastanaga! Zanahoria!" i Luc Loren respon divertit:  "Te lo he sicho, qué nombres tan raros tiene la comida. 15 años en Catalunya y no sé cómo se dice zanahoria. Siempre que voy a un restaurante pido la carta en castellano porque me es más fácil.  Veo más fácil estudiar una carrera universitaria en catalán que entender una carta de restaurante en catalán. Y mira que me siento catalán". És evident que no ho diu amb mala fe però a twitter s'encén la foguera com a xarxa de haters. No tens programa si no tens polèmica. Benvingut Xef Marín.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!