La humorista, actriu i presentadora de ràdio i televisió Ana Morgade va assistir com convidada als tres primers lliuraments de la setmana al Pasapalabra d'Antena 3 i la seva presència en el programa presentat per Roberto Leal ha suscitat una polèmica que ha arribat fins i tot a les xarxes socials. I és que durant l'emissió de dimecres passat i en el desenvolupament de la mítica prova de la "pista musical", la cançó escollida per al joc va ser el tema Sufre mamón, devuélveme a mi chica dels Hombres G. Morgade va convidar a una reflexió sobre l'ús del terme "marica" quant a quant respectuós és fer-lo servir de cara al col·lectiu LGTBI+. Coincidia amb el presentador amb què la lletra "ha envellit molt malament", però ara David Summers, el vocalista dels Hombres G, ha respost a Twitter. T'expliquem tot sobre el "zasca" de David Summers, dels Hombres G, a la crítica d'Ana Morgade i Pasapalabra a continuació.

📺 Nerea Rodríguez ('OT'), Fernando Ramos i més: aquests són els convidats d'avui a 'Pasapalabra
 

David Summers, dels Hombres G, respon a Ana Morgade i reprèn 'Pasapalabra' per criticar la seva cançó

Ana Morgade, després de sentir que Sufre mamón, devuélveme a mi chica era el tema seleccionat per a la prova de Pasapalabra, va reconèixer no estar del tot d'acord amb la manera de tractar certes qüestions en la lletra. «Una cosa vull dir: hi ha un insult que s'utilitza en la cançó que no està bé. I allò de "marica", que no és insult, tampoc. I allò de "torna'm a la meva noia", que també està molt malament perquè les dones no som cap bossa que es pot tornar, canviar o robar, ni res,» va expressar la presentadora.

Després que el programa aplaudís l'actitud i sensibilitat de Morgade en xarxes socials, David Summers, el vocalista dels Hombres G, va respondre a Twitter que «si tant us ofèn, per què la poseu en el vostre programa...?». Les seves paraules han avivat, encara més, la polèmica.

Polèmica a Twitter: de la "mariconez" en Operación Triunfo al "marica" que Ana Morgade va criticar en 'Pasapalabra'

Com ja ve sent costum en aquests casos, les xarxes socials s'han omplert de comentaris i opinions de tota mena sobre l'opinió d'Ana Morgade sobre l'ús del terme en la lletra de Sufre mamón, devuélveme a mi chica dels Hombres G. Mentre que alguns estan d'acord amb la reflexió de Morgade sobre el tema i destaquen que les seves paraules denoten un "exercici de jutjar amb l'ètica actual el que diu la cançó" i recalquen que, de fet, també "comenta que és un gran tema". D'altra banda, molts altres usuaris de Twitter han manifestat coincidir amb la crispació de David Summers sobre el succeït i titllen als qui, com la presentadora o el mateix Roberto Leal conviden a pensar sobre l'ús de determinades paraules en la música, d'"ofendiditos" i "bonisme absurd".

 

No és la primera vegada que la polèmica se serveix així a les xarxes socials, i és que en el passat el 2018 era el concurs musical Operació Triomf de La 1 el que desencadenava tota mena de qüestionaments sobre quant homòfobes o simplement adequades poden sonar certes expressions abans normalitzades en el dia d'avui. María, una de les concursants, preferia no utilitzar la paraula "mariconez", inclosa en la lletra de la cançó Quédate a Madrid de Mecano i fer servir "estupidesa" durant la seva actuació, una cosa que finalment no se li va permetre tenint en compte que la cantant del grup era una de les jutgesses de l'edició en qüestió. "Jo no he autoritzat ningú a canviar la lletra d'una cançó que continuo cantant avui dia", va expressar Ana Torroja.