Ens estem preparant per saludar a l'estiu, i amb la nova temporada venen moltes coses delicioses per menjar. Els perfils de sabors de moda s'inspiraran en el jardí, des de fruites i verdures fresques fins a herbes i flors comestibles.
Els aliments que són tendència no tenen per què satisfer tothom, però són una bona oportunitat per conèixer què ens podem trobar per allà i també per conèixer nous aliments.
Per això, a continuació veurem alguns dels aliments que apunten a ser tendència aquest mateix estiu.
- Maracujà
La fruita de la passió està vivint un moment dolç. Es tracta d'un aliment que malgrat procedir de terres llunyanes, el tenim al nostre abast als supermercats des de fa temps. A més, aporta gustos tropicals àcids de begudes i postres. No és per tant estrany que aquest estiu es vegi millor representat en el consum, sent com és un aliment molt estiuenc.
- Cogombre
Els cogombres són una verdura d'estiu cruixent i refrescant. Estan fàcilment disponibles, són econòmics i també ofereixen alguns beneficis per a la salut. Potser és per això que cada vegada que es publiquen a Internet receptes de cogombre, les visites es multipliquin. Sigui en amanida, en sandvitx o formant part de les begudes més refrescants, el cogombre està cridat a triomfar en l'època calorosa de l'any.
- Bok choy
Cada vegada són més els cuiners que es decanten per incloure el bok choy en les seves creacions. Es tracta d'un tipus de col procedent de la Xina i els fulls del qual recorden bastant a l'api. Emparentat amb les verdures crucíferes com les cols de Brussel·les o la col de cabdell, està ple de nutrients. Bullit durant un temps breu s'estova, però manté un to una mica cruixent que la fan interessant. Tant en amanida, com acompanyant altres verdures o carns, és un dels aliments que podrem trobar-nos a les cartes pròximament.
- Matxa
Matxa és una pols de te verd finament molt amb profundes arrels culturals a la Xina i el Japó que daten de segles enrere. El te té un distintiu color verd brillant i tradicionalment se serveix batut en aigua calenta com a beguda. Ha anat guanyant popularitat en els últims anys, apareixent també com a saboritzant en elements de menú populars, en productes alimentaris com mescles de cafè amb llet i fins i tot de refrigeris i fins i tot en desodorants.
- Lavanda
Potser els nivells elevats d'estrès que tots hem enfrontat en els últims temps ens han fet recórrer a receptes i ingredients que calmen. Aquesta herba té propietats medicinals calmants i se sap que ajuda a reduir l'estrès. Les begudes i postres amb infusió de lavanda són cada vegada més populars, des del pastís de formatge fins a la llimonada i els còctels.
- Hibisc
Molt habitual a molts països en forma de te d'herbes i com a ingredient per cuinar, l'hibisc li dona un sabor agre i floral i un bonic color vermell a begudes i plats com els tacs mexicans.
Beure te d'hibisc no només és deliciós, sinó que també té beneficis per a la salut. Conté antocianines i altres antioxidants que poden ajudar a reduir la pressió arterial. Així mateix, és un ingredient cada vegada més present als gelats.