Ferran Adrià ja té el seu “león come gamba”, un plat elaborat amb la millor de les intencions però que ha acabat generant una allau de comentaris irònics i burles a les xarxes socials. Es tracta del “dúo de mejillones”, dues receptes de musclos d’escassa dificultat que el cuiner català, considerat un dels millors del planeta, ha publicat al seu compte de Twitter com un nou capítol de Comer bien alimenta el alma, la sèrie de vídeos de cuina a casa que ha gravat durant el confinament.
L’escena és la següent. El xef d’El Bulli obre una llauna de musclos en conserva. “Los ponemos aquí”, explica mentre els col·loca en fila en un plat. “Voilà! Aquí tenemos los mejillones”. Això és tot. Després agafa l’escabetx i el barreja amb el líquid d’uns altres musclos que “me sobraron del otro día”. En acabat ho vessa tot sobre el segon plat de musclos: “Lo vamos a dejar 4 o 5 horas para que, poco a poco, se vaya escabechando”. Els seus seguidors no saben si estan veient un vídeo d’en Ferran Adrià o de la seva imitació del Polònia de TV3:
Seguimos con propuestas muy sencillas, originales y ricas. Hoy vamos a elaborar un “dúo de mejillones” con una sencilla idea para escabecharlos al momento. #SeguimosConectados pic.twitter.com/GEpUpWVGTs
— Ferran Adrià (@ferranadria) May 9, 2020
I aquesta merda ha dit que la venien al Bulli? https://t.co/6aBg4VnHGx
— Pau Turró Falgàs 🌈 (@pauturro) May 10, 2020
La presa de pèl és infinita. https://t.co/4eCFVO4JbV
— Marc Coma i Puig (@marccomapuig) May 10, 2020
La gran troleada https://t.co/IOrhx9xNJB
— Òscar Broc (@oscarbroc) May 11, 2020
Ferran Adrià... QUÉ MIERDA ES ESTA?! 🙄 Se está riendo de nosotros y de nuestra capacidad para cocinar, no? https://t.co/p7vl3LbAYY
— Gina Tost 🏡 #CovidWarriors (@GinaTost) May 10, 2020
“Voilà, aquí tenemos los mejillones”, dice tras abrir una lata de mejillones en escabeche y servirlos en un plato. Como esto se prolongue un poco, cualquier día nos enseña a ponerlos encima del pan.
— Inma (@garridotcom) May 10, 2020
Que está mu loko. https://t.co/Mci3l7i6Ac
¿Puedes repetir? no me ha dado tiempo de tomar nota. pic.twitter.com/Vtr3jbR5f4
— Mercedes Iglesias (@mercheiglesiasc) May 10, 2020
— Еneko Ugarte (@EnekoUgarte) May 10, 2020
lo he intentado hacer y ahora mi abuela está en llamas no entiendo ayuda??
— AuronPlay (@auronplay) May 10, 2020
100€
— @miguel_bigbeard (@miguel_bigbeard) May 10, 2020
Espera que te vean abrir una lata de atun del dia que van a flipar! Ole tus guevos toreros! 😂😂👌
— JuanjoseZanon (@JuanjoseZanon) May 10, 2020
Con esta pedazo de receta seguro que te llega para masterchef junior!!
— Adrián (@AdrianViejo) May 10, 2020
Ok Ferran ! M'axicaré a les 8h del matí a preparar uns musclets per l'hora del vermut ....
— Agustí Serradell 🦀 (@agustibox1) May 10, 2020
Ens vacil•les, oi?
— Red Pèrill cada dia (@redperill) May 11, 2020
O ens pren per imbècils o el confinament li ha afectat massa.
— Joan Marc Jesús (@txecatala) May 10, 2020
Espero ansioso tu masterclass de mañana: "El bocadillo de chopped".
— Alex Escribano (@AlexEscribano7) May 10, 2020
Se m'han cremat, Ferran!
— Martí Rufí Salís (@le_ebouriffe) May 10, 2020
Entre tants comentaris sorneguers, també n’hi ha algun que el defensa. Com el de l’expert gastronòmic basc Txaber Allué, que assegura que la crítica li sembla “exageradíssima”:
La crítica que s'està fent em sembla exageradísima. A mi em sembla molt bona idea, potser no dóna per a un vídeo de tot un Adrià, però el resultat d'aquesta recepta està molt bé.
— Txaber Allué (@elcocinerofiel) May 11, 2020
Mai abans uns simples musclos havien generat tant debat.