La hipersensibilitat de l'espanyolisme contra els símbols catalans és tan insistent com paranoica. La darrera mostra d'histerisme encara belluga. La raó, la segona samarreta del F.C.Barcelona, per a la que la marca comercial que vesteix el club ha triat color tabú de l'unionisme: El groc. No havien passat ni cinc segons des que coneixíem el disseny i "el jari" (que diria Israel García-Juez) ja estava en marxa: "Asquerosa, trapo totalitario que homenajea a golpistas. Club repulsivo, al lado de los regímenes más abyectos". El brot de xantofòbia (fòbia al groc) d'arrels catalanes s'ha estès a Twitter.
La asquerosa segunda equipación del Barça homenajeando a los totalitarios golpistas. Lo de este club es francamente repulsivo, siempre al lado de los regímenes más abyectos con tal de beneficiarse. pic.twitter.com/zPdjio8Yrm
— Murdock (@RicharMurdock) 8 de julio de 2019
Si tendrá motivaciones políticas el trapo totalitario amarillo que casi todo el estiércol que me insulta llevan lazito o tienen sus cuentas pintadas de color pis.
— Murdock (@RicharMurdock) 8 de julio de 2019
Enésima prueba culé de que es un club que no mezcla política y deporte. pic.twitter.com/y7fINnHq3E
— Bruce Wayne (@elmozo7) 8 de julio de 2019
Qué cosas tienes, si dijo Bartomeu que ellos nunca mezclarían política y deporte y que el Barça es un club ajeno a estas movidas políticas... Y a quién vas a creer antes, ¿a Bartomeu o a tus ojos? Seguro que el elegir el amarillo indepe para la segunda equipación ha sido casual pic.twitter.com/dWVVqT1i4k
— Diego J. Montero (@DiegoJMontero2) 8 de julio de 2019
Y que @Nike trague con esta mierda de #MermaAmarilla es para hacérselo mirar.
— Jaime Murillo (@JMurilloDoll) 8 de julio de 2019
És realment complicat ser capaç d'escriure, pronunciar o fins i tot imaginar tantes bajanades sobre la samarreta culer i la seva relació amb el drama i la injustícia dels presos polítics. Primer, per hiperventilats: La samarreta ret homenatge als 40 anys de la Masia, imitant la samarreta del 1979. Però és encara més ridícul quan, fent una breu repassada per les equipacions alternatives blaugranes, t'hi trobes amb diferents exemples de dissenys molts similars, i que mai no havien ofès la pell fina del galliner anticatalà. Tot ha canviat amb la croada contra els lazis. Bé, millor dit. res ha canviat. Només que avui en dia atacar Catalunya té premi. Premis, ara bé, que també els hi esclaten a la cara.
Sí, ya en los 80 se adelantaron y apoyaron preventivamente a los presos. pic.twitter.com/wn6HuaMGWa
— Francesc Garriga (@fgarriga) 8 de julio de 2019
Que maravilla de camiseta de homenaje la del Fútbol Club Barcelona. pic.twitter.com/NkEIsnWHMH
— Vines FCB (@VinesFCB) 8 de julio de 2019
Mira, paleto. En los 70 pic.twitter.com/0ihgEEdFfw
— Barcelonítico (@culerato) 8 de julio de 2019
Sí, en 2009 utilizaron a Andrés para lo mismo... pic.twitter.com/dwr2O6osV9
— Jan 💯 (@jansenes18) 8 de julio de 2019
Claro , por eso en los 70 llevaron una igual y en los 80 también , porque ya estaba de moda lo del independentismo , verdad ? Hay que ser muy subnormal para escribir algo sin tener ni puta idea .
— Rafa (@rafaartigas51) 8 de julio de 2019
Que maravilla de camiseta de homenaje la del Fútbol Club Barcelona. pic.twitter.com/NkEIsnWHMH
— Vines FCB (@VinesFCB) 8 de julio de 2019
En un concurso de analfabetos te descalificarían por exagerado.
— CescSenpauVillanueva (@cescsenpau) 8 de julio de 2019
La camiseta de por sí ya es preciosa, pero si además a la basura infecta como tú le molesta creo que ya no me quedan dudas sobre si comprármela
— Salva Vidal (@Salva_VidalM) 8 de julio de 2019
Esto es a lo que se llama ÑORDO?
— Yellow Polski ||☆|| 🎗 Союз #FreeAssange (@YellowPolski) 8 de julio de 2019
És evident que qualsevol institució catalana és susceptible de ser una perillosa eina en la malèfica estratègia independentista de presentar els presos polítics com germanetes de la caritat. I encara més en el cas del Barça, un gran catalitzador de l'odi contra els "catalinos" o "catalufos" que borda cada dia contra la determinació democràtica d'un poble al que menyspreen. I "tanto va el cántaro a la fuente", com diuen a la península, que al final es trenca, i quedes retratats com el que són: Intolerants, cuñaos i hooligans. Dins i fora dels estadis de futbol, és clar.